Boekje boordevol activiteiten, spelletjes en tips voor uitstapjes: Vakantie vol zomerpret met Hupsakee

Het handige Hupsakee boekje is gratis te verkrijgen bij de toerismebalies en bij heel wat handelaars in de gemeente. © (Foto LC)
Paul Bruneel

Badstad Middelkerke maakt er een gewoonte van om iedere vakantieperiode uit te pakken met Hupsakee. Iedere keer wordt dan door een leuk diertje een vakantieboekje voorgesteld, boordevol activiteiten, spelletjes en tips voor uitstapjes in de gemeente. Tijdens deze zomervakantie is het Krabbie, de koning van de zee, die de families begeleidt in hun ontdekkingstocht doorheen hun vakantie in Middelkerke.

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke is een van de vele activiteiten die aan bod komen in het Hupsakee vakantieboekje, maar dit wordt aangevuld met een Kampioenenquiz.

Een leuk familie evenement dat uitgebreid wordt voorgesteld is Expeditie Hinterland. Met de hele familie kan op stap worden gegaan en de leukste plekjes van het hinterland worden ontdekt. Er is ook nog een speciale brochure met overzichtskaart te verkrijgen aan de toerismebalie van Middelkerke of Westende. Alles is ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.middelkerke.be.

“Het boekje is een leidraad om uitstappen te doen, maar ook bij minder goed weer komt het boekje goed van pas want er staan tal van leuke dingen in” zegt toerismeschepen Tom Dedecker (Lijst Dedecker). “Verhaaltjes, figuren om uit te knippen en kleurplaatjes fleuren het geheel op.”

Speurneuzentocht

“Speurneuzen komen ook aan hun trekken, want zowel in Middelkerke als in Westende kan worden deelgenomen aan de Speurneuzentocht. Er is een plannetje opgemaakt met daarop de aanduiding van negen paaltjes en bij ieder paaltje krijgt de speurneus een leuke zoekopdracht.”

Ook bij minder goed weer komt het boekje goed van pas

Middelkerke wil de vakantiegangers ook kennis laten maken met kunst en in de kerk van Sint-Pieterskapelle, die omgevormd is tot een kunstkerk met werk van Nick Ervinck, bekend van het gele kunstwerk Olnetop in Westende. Daar is een plekje waar je zelf ook iets mag maken en desgewenst mag je je kunstwerk zelfs meenemen naar huis. De werkjes die worden achtergelaten, zullen tijdens een familiedag geëxposeerd worden en de bezoekers kunnen da, het mooist kunstwerkje uitkiezen. De winnaar krijgt een mooie prijs.

Middelkerke grijpt ook terug naar het verleden en kinderen en hun ouders kunnen een viewmaster ontlenen aan de toerismebalies en op pad trekken doorheen de gemeente.

Dit alles en nog veel meer is allemaal terug te vinden in het handige Hupsakee boekje dat gratis te verkrijgen is bij de toerismebalies en bij heel wat handelaars in de gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier