Tieners op dubbeldate en een vader-dochteruitstapje: dit waren de eerste bezoekers van de Cityscoop

De Cityscoop is Roeselare opent opnieuw de deuren: Amber Derieuw (links op de foto) komt samen met haar vrienden al even ontspannen deze namiddag.© Stefaan Beel
De Cityscoop is Roeselare opent opnieuw de deuren: Amber Derieuw (links op de foto) komt samen met haar vrienden al even ontspannen deze namiddag.© Stefaan Beel
Phebe Somers

Op een mooie zomerdag binnen in een donkere zaal een film bekijken? Het lijkt onlogisch, maar toch lieten al enkele mensen zich verleiden tot een cinemabezoekje, op de eerste dag dat deze terug hun deuren mogen openen. “Het is toch eens iets anders dan gewoon thuis Netflix kijken”, vertelt veertienjarige Amber.

Amber is hier samen met drie vrienden. Ze zitten op school in Torhout, maar spendeerden hun woensdagnamiddag in de Cityscoop in Roeselare, de ideale locatie voor een dubbeldate. ‘The Conjuring: the Devil Made Me Do It’ wordt de eerste film die ze terug op groot scherm zullen bekijken. “Gewoon met vrienden weg als ontspanning, dat is eens iets anders dan een filmavond met vriendinnen thuis.”

Ook scenarist en marketeer Tom kiest voor de horrorfilm: “Vooral om de sector een beetje te steunen. Ik woon eigenlijk in Zweden, en daar zijn de cinema’s nooit gesloten geweest. Ik zou het echt niet kunnen missen, dus nu ik even in België ben net wanneer ze hier terug de deuren mogen openen, wou ik er graag bij zijn.”

Brecht Cappon en dochter Axelle genieten van een beetje qualitytime.© Stefaan Beel
Brecht Cappon en dochter Axelle genieten van een beetje qualitytime.© Stefaan Beel

Strand of bioscoop?

Eersteklasvoetballer Brecht Capon van KV Oostende had een andere motivatie om te kiezen voor een donkere filmzaal in plaats van buiten van de zon te genieten: “Ik heb deze week verlof, dus was het tijd voor qualitytime met mijn dochter. Ze mocht kiezen tussen het strand of de cinema. Het weer was duidelijk geen beslissende factor voor haar!”

Axelle (7) heeft er alvast veel zin in, en niet alleen in haar cinemabezoekje. “We gaan naar ‘Tom & Jerry’ gaan kijken, super leuk! En vanavond naar het toneel in Oostende, en vrijdag gaan zwemmen”, klinkt het enthousiast. “Zelf heb ik de cinema niet echt gemist, maar voor kinderen is het wel eens leuk natuurlijk. Het breekt de routine, dat is ook voor mij wel eens tof”, aldus papa Brecht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.