Tiende zomerjogging Z-runners in Kortemark wordt wandel- en loophappening

De Z-runners nodigen iedereen uit om mee te wandelen en lopen tijdens hun happening op 15 en 16 mei.© gf
De Z-runners nodigen iedereen uit om mee te wandelen en lopen tijdens hun happening op 15 en 16 mei.© gf
Redactie KW

De jaarlijkse zomerjogging van de Z-Runners in Kortemark wordt dit jaar een tweedaagse wandel- en loophappening. Op 15 en 16 mei kunnen wandelaars of lopers tussen 9 en 18 uur vrij starten met keuze tussen vier mooi uitgestippelde parcours.

De tiende zomerjogging was eigenlijk vorig jaar voorzien. Ook dit jaar is een massale zomerjogging nog niet aan de orde en dus maken de organisatoren van hun jubileumeditie een tweedaagse waar zowel wandelaars als lopers welkom zijn.

Goodiebag

Start en aankomst gebeurt op parking Proostdije. Deelnemen kan enkel via voorinschrijving tot 10 mei en kost 10 euro. De opbrengst gaat net als vorige keer naar Palliatieve vzw Groot-Kortemark. “Omdat de meeste deelnemers vorig jaar hun inschrijvingsgeld niet terugvroegen, konden we de vzw toch nog 500 euro schenken”, vertelt voorzitter en trainer Martin Couvreur. “Dit jaar zal dat zelfs iets meer zijn, omdat we nu geen naturaprijzen moeten aankopen voor de winnaars. Wel krijgt elke deelnemer een goedgevulde goodiebag.”

Er is keuze tussen vier uitgestippelde en prachtige parcours langs het waterspaarbekken en de Krekebeek met keuze tussen 3, 6, 10 en 17km. De 3 en 6km zijn uitstekend geschikt voor families, de 17km loopt tot in Zarren door de broeken. (LTK)

Inschrijven kan via www.z-runners.be of martin.couvreur@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier