Straks surfen we met een motortje op de Noordzee

Binnenkort heb je geen wind of golven meer nodig om te kunnen surfen.©Pau Puig
Binnenkort heb je geen wind of golven meer nodig om te kunnen surfen.©Pau Puig
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Schrik niet als je straks iemand met een rotvaart over de Noordzee ziet zweven. De kans is groot dat het Indra Van den Berghe (21) is. In haar gloednieuwe surfschool Salty in Oostende kan je straks leren surfen met een ‘Lift eFoil’ , een elektrische aangestuurde surfplank. Een primeur voor ons land.

Aan de Halvemaandijk in Oostende, vlakbij de vuurtoren, opent begin mei een gloednieuwe surfschool: Salty. Indra Van den Berghe (21) uit Brugge en Alex Maes (25) uit Brussel leren je er straks niet alleen kitesurfen, maar ook eFoilen . Dat is surfen op een plank die aangedreven wordt door een elektrische motor.

“Dit is de nieuwste trend in de surfsport en verovert razendsnel de wereld”, vertelt Indra. “Opeens kan je varen waar en wanneer je dat wil. Je hebt geen wind of golven meer nodig om te kunnen surfen, alleen water volstaat.”

Indra Van den Berghe.© TV
Indra Van den Berghe.© TV

eFoil is de ideale manier om kennis te maken met watersport, zo blijkt. “Het is veel gemakkelijker dan gewoon surfen”, zegt Indra. “Na een uurtje sta je al te varen. Is dat niet het geval, dan krijg je je geld terug na de les. Of het niet gevaarlijk is? Niet gevaarlijker dan andere watersporten. Je moet weten waar je mee bezig bent en altijd de instructies van je lesgever volgen.”

Een Lift eFoil haalt snelheden tot 40 per uur. De snelheid bepaal je met een afstandbediening, maar tijdens de lessen hanteren Indra en Alex die. Een uurtje les kost straks 150 euro. Dat lijkt prijzig, maar zelf een Lift eFoil kopen is veel duurder: voor minder dan 13.000 euro heb je er geen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten