Stad zoekt nieuwe naam voor speelpleintje

Op de foto zien we de schepenen Ann Bentein, Wim Aernoudt en Wim Gevaert bij een van de ideeënborden, in het gezelschap van de participatieambtenaar en enkele initiatiefnemers van de werkgroep. © EVK
Redactie KW

Het speelplein van Moere in de A. Vanheestraat, is aan vernieuwing toe en de inwoners krijgen inspraak. Op 28 september vond er een grote ontwerpnamiddag plaats en kon jong en oud ideeën delen.

Tijdens de ontwerpnamiddag waren er vier zones waar de inwoners hun ideeën konden delen. Kinderen konden de plattegrond van het plein invullen met iconen van Picto-play. Deze techniek nodigt uit om te ontwerpen met een budget in het achterhoofd.

Creatievelingen van alle leeftijden konden zich uitleven met blokken, Duplo, Lego, Kapla, enzovoort. Hun creaties werden stuk voor stuk gefotografeerd en toegelicht, om de input te kunnen meenemen naar de ontwerpfase. Iedereen werd ook uitgenodigd om een tekening te maken van zijn droompleintje. Deze droomtekeningen worden geanalyseerd door de werkgroep en vormen mee de basis van de ontwerpen.

Enquête

Naast deze creatieve manieren om ideeën te delen, waren er ook een ideeënmuur en -bus. De basis van dit project is co-creatie: de inwoners en de stad werken samen om het nieuwe speelplein vorm te geven.

Ook wie niet aanwezig kon zijn op de ontwerpnamiddag krijgt de kans om zijn ideeën te delen. Tot en met 4 november kan iedereen de enquête invullen of een foto van een droomtekening, ontwerp, knutselwerk mailen naar mijngedacht@gistel.be . Ook wie een nieuwe naam voorstelt voor het speelplein, kan het voorstel mailen naar de stad.

(EVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier