Stad Wervik wil aantal inschrijvingen bebloemingswedstrijd omhoog

De winnaars kregen waardebons van 50, 40 of 30 euro. (foto Mario Verhaeghe) © VerhaegheMario
Redactie KW

De stad Wervik organiseerde voor de 14de keer een bebloemingswedstrijd. Elke inwoner kon deelnemen. Er waren een 30-tal inschrijvingen. Of een tiental meer dan de vorige keer.

“We gaan eens moeten nadenken hoe we dat aantal omhoog kunnen krijgen”, zegt schepen van Groen Bercy Slegers (CD&V).

“Dit jaar zijn alle gezinnen die ooit al eens deelnamen aan de wedstrijd per brief aangeschreven”, vertelt de schepen.

Er waren opnieuw vier categorieën. Winnaar ‘erfverfraaiing voor landbouwers’ werd net zoals vorig jaar Bernard Reynaert uit de Kruisekestraat, Nick Verhaeghe uit de Dullardstraat in Geluwe werd tweede. Frans Vanaerde uit de Klijtbosstraat eindigde derde.

Voortuinen

In de categorie ‘voortuinbebloeming particulieren’ gaf de jury de meeste punten aan Liliane Engels uit de Magerheidstraat in Geluwe. Ward Vandamme werd tweede voor Ghislain Delbeecke.

Winnaar ‘voorgevelbebloeming particulieren’ is net zoals vorig jaar Nancy Knockaert uit de Rapetstraat. Claude Demeulemeester uit de Magdalenastraat werd tweede voor Greta Claeys uit de Geluwestraat.

Vierde categorie was ‘voorgevel- en voortuinbebloeming voor handelaars’. Daarin was de eerste plaats voor Geovani Desmedt van sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein.

Hij won twee jaar geleden ook al. Katrien Bostyn van schoenmakerij Filip uit de Kerkstraat in Geluwe legde beslag op de tweede plaats voor Johan Goemaere van het tuincentrum in de Lourdesstraat.

Waardebonnen

In elke categorie waren telkens drie waardebonnen te winnen van 50, 40 en 30 euro. De plechtige prijsuitreiking vond plaats in het Wervikse stadhuis. (EDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier