Stad Izegem plaatst barbecues op zeven leuke plekjes

Schepenen Lothar Feys en Caroline Maertens bij de barbecue aan Wandel op de Mandel.© Frank Meurisse
Schepenen Lothar Feys en Caroline Maertens bij de barbecue aan Wandel op de Mandel.© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Inwoners en bezoekers van Izegem kunnen vanaf nu op zeven plaatsen in de stad gebruik maken van een publieke barbecue. Iedereen kan die barbecues gratis gebruiken, mits reservatie vooraf.

“De gebruiker zorgt voor barbecuemateriaal, zoals een tang en kolen. De stad voorziet de nodige materialen om de barbecue achteraf schoon te maken”, legt schepen van Openbare Ruimte Caroline Maertens uit. “Bij zonnig weer en warme temperaturen genieten heel wat mensen al eens van een barbecue in de tuin. Maar niet iedereen heeft een barbecue of een tuin. Daarom plaatsten we publieke barbecues op zeven plaatsen in de stad waar het aangenaam vertoeven is. Op de site Rebry en het Emelgemseplein stonden al publieke barbecues. Op vijf andere locaties werden recent nieuwe exemplaren geïnstalleerd. Ze staan verspreid over het grondgebied: van Wandel op de Mandel, Molenwiek (Bosmolens), Haverhof (Kachtem) en Sint Rafaël tot Klein Harelbeke.

Online reserveren

Iedereen kan de barbecues gratis gebruiken, mits reservatie vooraf. “De gebruiker zorgt voor barbecuemateriaal, zoals een tang en kolen. De stad voorziet de nodige materialen om de barbecue achteraf schoon te maken”, legt de schepen uit. Daarnaast is elke publieke barbecue voorzien van een infobord, een aston met deksel om gebruikte kolen in te deponeren en een emmer met zand. In de buurt van elke barbecue staan ook een bank en een afvalbak.

Wie gebruik wil maken van een publieke barbecue reserveert minimaal vijf dagen vooraf een tijdslot via de webshop van de stad . Er zijn twee mogelijkheden: van 11 tot 15 uur en van 16 tot 20 uur. “Na je reservatie ontvang je via mail een bevestiging met het gebruikersreglement en meer informatie over het afhalen van het schoonmaakmateriaal”, besluit schepen Maertens. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.