Speelpleinwerking De Tunne in Oudenburg krijgt grote transformatie

De Tunne zal er helemaal anders gaan uitzien.© LI
De Tunne zal er helemaal anders gaan uitzien.© LI
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey heeft samen met schepen Romina Vanhooren plannen uitgewerkt om het bestaande lokaal van De Tunne, waar de speelpleinwerking onderdak heeft, op te frissen en uit te breiden.

Zo wordt er met houten elementen aan de buitenkant gewerkt om het gebouw een warme uitstraling te geven. Daarnaast wordt het gebouw ook uitgebreid en wordt er extra berging gebouwd. Dit met de bedoeling om de speelpleinwerking en Ladies Oudenburg, die tevens gebruiken maakt van het lokaal, op een nog betere manier te gaan ondersteunen.

Omni sportveld

Aansluitend op de voetbalsite van White Star Oudenburg wordt er een duiveltjesterrein in kunstgras aangelegd om de allerjongste voetballertjes in de stad op een degelijke ondergrond de voetbalsport aan te leren. Daarnaast wordt er ook een omni sportveld voorzien waar sporters zich voluit zullen kunnen uitleven.

De komende weken wordt nog werk gemaakt van een afsprakennota waarbij gekeken wordt op welke momenten de speelpleinwerking ook gebruik kan maken van de sportaccommodatie.

Langs de de Bekestraat wordt een deel van de grond verkaveld, waarbij vier percelen te koop zullen worden aangeboden. “Dit initiatief zal voor de nodige financiën voor de transformatie van De Tunne tot een speel-, sport- en recreatiezone zorgen, waardoor dit quasi een nuloperatie wordt voor de stad”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Nieuwe speeltoestellen

De andere ruimte van het terrein wordt eveneens ingenomen als speelruimte. Er komt onder meer een modderkeuken, een palenbos, een vertelhut, een theaterheuvel, een sjorplaats, wilgenhutten, een tipidorp, een evenwichtsparcours, een Robinson Crusoë-speelplaats, een speelterras en ook een kleuterspeelplaats. Bovendien werden enkele nieuwe speeltoestellen aangekocht: een speelschip, een integratietoestel waar ook kinderen met een beperking op kunnen spelen en een nestschommel.

“Verder zal er op vraag van vele ouders een omheining worden geplaatst. Zo zal de toegankelijkheid en afbakening van de site sterk verbeteren”, vult schepen van Jeugd Romina Vanhooren nog aan. “De site De Tunne wordt een prachtig en groen speelplein met voor elk wat wils.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier