Slecht weer houdt tafels en stoelen op de zeedijk van Middelkerke leeg

Een aantal enkelingen trotseerde weer en wind en verorberde de take-away frietjes of broodjes met zicht op zee.© foto LC
Een aantal enkelingen trotseerde weer en wind en verorberde de take-away frietjes of broodjes met zicht op zee.© foto LC
Paul Bruneel

De tafels en de stoelen die gisteren op initiatief van burgemeester Jean-Marie Dedecker werden geplaatst op de zeedijk van Middelkerke, kenden weinig bijval. In Westende was er iets meer belangstelling, daar werden ook banken geplaatst.

De reden voor de non-belangstelling is vooral te zoeken bij het slechte weer, want het was zaterdag niet onmiddellijk terrasjesweer en zeker geen weer om onbeschermd aan een tafel op de rand van de zeedijk plaats te nemen. Een aantal enkelingen trotseerde weer en wind en verorberde de take-away frietjes of broodjes met zicht op zee.

De burgemeester is niet van plan om zijn project om 30 tafels en 120 stoelen te plaatsen af te blazen. “Ze zullen nog hun nut bewijzen”, zegt de burgemeester zelfverzekerd. “Van het moment dat het beter weer is, zullen ze zeker gegeerd zijn.” Het minder goede weer zorgde er immers ook voor dat er veel minder volk was dan voorzien.

(PBM/foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.