Sinksenbraderie in De Barakken is terug van weggeweest

Vlnr: Deleu Josué (Charcuterie Josué Deleu), Karim Delahousse (ABC Carnaval), Karina Demasure (Chocolaterie Sara & Julia), Roos Samyn (Lady Samy), Medhi Mrabet (Mobil Center Pro), Trien Yperman (Charcuterie Josué Deleu) en Jo Bossuyt (Tattoo Wendy) Ontbreekt op de foto: Lahcen Oudaha. (foto NV) © ArtOculus;Nicolas Verhaeghe Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op pinkstermaandag 6 juni heeft opnieuw de Sinkenbraderie plaats in De Barakken. Deze jaarlijkse braderie werd twee jaar op rij afgelast omwille van de coronamaatregelen, maar dit jaar wordt de alom bekende braderie gelukkig opnieuw georganiseerd. Het handelscomité van De Barakken pikt de draad weer op van in 2019.

“De Sinksenbraderie in De Barakken is altijd een groot succes en een enorme publiekstrekker. Het is een zegen voor de plaatselijke horeca en handelaars. Al deze ondernemers zitten door die twee jaar corona-ellende nog steeds met een grote onverkochte stock. Maandag zal het eindelijk opnieuw als vanouds aanvoelen voor ons”, vertelt Trien Yperman van het Handelscomité De Barakken.

Het wordt maandag opnieuw gezellig kuieren tussen de vele winkelkraampjes en rommelmarkt. “De rommelmarkt loopt over een afstand van meer dan twee kilometer. Niet alleen in de Moeskroenstraat en Hoornwerk, maar ook in heel de Rijselstraat tot bij onze Franse buren. Daarna loopt ze nog door tot aan het stadspark van Halluin”, vertelt Trien. De braderie start om 8 uur en duurt tot 19 uur. In en rond de vele cafés zal er ook muziek gespeeld worden door lokale en niet lokale muziekbandjes. “Gezelligheid troef dus in de meest levendige buurt van Menen en als de weergoden De Barakken goed gezind zijn, wordt de braderie anno 2022 alvast een topeditie ”, besluit Trien. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier