Schaatspiste twee centimeter dunner dit jaar in Knokke-Heist

© (Foto MM)
Redactie KW

Goed nieuws voor de schaatsliefhebbers in Knokke-Heist: vanaf 2 december komt er een ijspiste op het Alfred Verweeplein.

Volgens burgemeester Piet De Groote zal het energieverbruik door een reeks maatregelen wel een pak lager liggen dan voorheen. “En het ijs zal twee centimeter dunner zijn”, zegt Alain Dagraed, de uitbater van de ijspiste. Door een reeks maatregelen zal schaatsen tot 60% energiezuiniger kunnen.

Zo zal het bargedeelte volledig afgesloten worden van de ijspiste, verdwijnen de elektrische vuurtjes er en zal de tent van de ijspsite eveneens volledig dichtgemaakt worden om de koude binnen te houden.

Een nieuwe editie van het lichtkunstfestival komt er dit jaar dan weer niet. De voorbije jaren werd dat nochtans fel gesmaakt. “We zetten dit jaar volledig in op zeer energiezuinige led-kerstverlichting op het volledige grondgebied”, duidt schepen voor Toerisme Anthony Wittesaele. “Het zijn beproevende tijden voor iedereen en dat maakt het nog belangrijker die ‘lichtpuntjes’ te voorzien in de donkerste dagen van het jaar.” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier