‘Samson & Gert’-fans starten petitie om museum in Plopsaland te krijgen

Intussen heeft Samson een nieuw baasje, Marie Verhulst. Maar om het duo Samson & Gert te eren vinden heel wat fans dat ze een museum in Plopsaland verdienen. © FILIP DE SMET BELGA
Phebe Somers

“Samson is voor Studio 100 wat Mickey Mouse voor Disney is”, aldus Mark Peters van Samsonweb, de fansite van de pratende hond. Samen met zijn fanclub heeft hij een petitie gelanceerd om de directie van Plopsaland te overtuigen om een Samson & Gert Museum toe te voegen aan het pretpark.

In het persbericht wordt er aangehaald dat de verdwijning van de Samson-historie in het park al sinds 2006 aan de gang is. Zo zouden de attracties de Samson Monorail en Het Kasteel van Koning Samson en de horecagelegenheid Fred Kroket vervangen zijn door anderen alternatieven.

Succes te danken aan Samson

“Hierdoor verdwijnt de bekende TV-hond steeds meer naar de achtergrond, dit tot groot verdriet van de fans. Terwijl Plopsaland zijn succes mede te danken heeft aan Samson. Net zoals De Efteling een ‘Efteling museum’ heeft, hoort een ‘Samson & Gert museum’ gewoon thuis in Plopsaland! Bovendien zou dit een ultiem eerbetoon zijn aan het 30-jarig bestaan van het tv-programma”, klink het.

Je kan de petitie hier terugvinden en tekenen.

Hoelang de petitie loopt is nog niet bekend. De initiatiefnemers hopen tegen april een positief antwoord te verkrijgen, wanneer Gert Verhulst voor de laatste keer met ‘zijn’ Samson op het podium zal staan.

Reactie Plopsa

“Uiteraard zijn we verheugd te vernemen dat er superfans zijn van Samson die er – net als wij – voor ijveren dat Samson een vaste plaats moet blijven krijgen in de Plopsa-parken”, reageert Sebastien Momerency, CCO van de Plopsa Group. “Of dit nu echt via een petitie moet, dat is een andere zaak. Men had ons ook even een e-mail kunnen sturen of ons even kunnen aanspreken. We vermoeden immers dat de personen in kwestie niet op de hoogte zijn van alle recente Samson-uitbreidingen in onze parken. Dat zijn er namelijk heel wat. Samson & Gert hangen met foto in elke kamer in het Plopsa Hotel en beiden hebben samen met Marie een vaste plaats in de lobby in de vorm van een standbeeld. Bovendien is het restaurant Le Grand Buffet eigenlijk al een soort Studio 100 museum, want je kan er heel wat attributen terugvinden uit de verschillende series waaronder ook héél wat props en kostuums uit de Samson & Gert-afleveringen van weleer.”

“Ook in de gangen van het hotel kan je Samson & Gert-memorabilia terugvinden van de beginjaren tot het afscheid. Voor wie dit allemaal niet goed genoeg is, is er ook een zeer uitgebreide Samson-suite met héél wat fijne herinneringen. Recent werden Samson & Marie ook geïntegreerd in het dorpsplein van Plopsaland De Panne met het iconische busje uit de nieuwe serie en fotoborden van alle personages. Deze zijn trouwens zeer vaak terug te vinden op selfies. De Fred Kroket is inderdaad verdwenen, dat gebouw was ook echt op. Maar het bekende Kermisplein blijft uiteraard behouden, dat werd recent aangevuld met een standbeeld van Marie maar ook het beeld van Gert zal er altijd blijven staan. Dat is trouwens ook in de Plopsa Indoor- en waterparken het geval en ook in het recent geopende Plopsa Station Antwerp heeft Samson zijn vaste plaats gekregen.” (PS/MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier