Roeselare dagstad voor Weekend van de Klant: shoppen zonder mondmaskers

© JB
Peter Soete

Met meer dan 14.000 deelnemende handelaars stonden UNIZO, UCM en Comeos andermaal klaar voor een topeditie van hun ‘Weekend van de Klant’. Roeselare was nationale dagstad en mocht mooi volk verwelkomen. Vlaams minister Hilde Crevits, Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo en Klaas Soens van Comeos werden zaterdagmorgen verwelkomd door de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq.

Van ’s morgens vroeg was er al animatie in de Roeselaarse shoppingstraten met steltlopers, piccolo’s die rozen en pralines uitdeelden en BV’s die een handje hielpen in verschillende winkels. En ook op zondag volgt hetzelfde recept. Ondanks een bewolkte hemel waren de shoppers al vroeg op de afspraak.

“We kunnen opnieuw starten met fun shopping en dat Roeselare de dagstad is voor het Weekend van de Klant is een terechte keuze”, stak burgemeester Kris Declercq van wal. “Sedert 1 januari zijn er in Roeselare 31 nieuwe handelszaken bijgekomen. Dat zijn heel veel jonge mensen die in het stadscentrum starten met nieuwe, innovatieve zaken. Als stad steunen wij onze handelaars voluit door onder meer de winkelstraten te verfraaien zodat de winkelbeleving nog beter wordt. Met Unizo, Comeos én Shopping & Centrum Roeselare als professionele partners houden we de vinger aan de pols.”

Vijfde keer

Wanneer Danny van Assche het spreekgestoelte op de Grote Markt beklom, gooide hij ostentatief zijn mondmasker weg. “Kan het symbolischer”, vroeg de topman van Unizo zich af. “Op de eerste zaterdag dat de mondmaskers af mogen, is er het Weekend van de Klant. We mogen weer !”

“Het is de vijfde keer dat Unizo en Comeos een Weekend van de Klant organiseren en onze klanten in het zonnetje zetten. Want we moeten zeer goed beseffen: zonder klanten houdt het op. Iedere handelaar zegt natuurlijk iedere dag ‘bedankt’ tegen zijn klanten maar wij vinden het belangrijk dat dit ook eens per jaar op een formele manier gebeurt. Gelukkig zijn de klanten ons na corona trouw gebleven en is het consumentenvertrouwen ook top.”

Marcel Vanthilt als medewerker aan de kassa van Standaard Boekhandel.
Marcel Vanthilt als medewerker aan de kassa van Standaard Boekhandel. © JB

Hilde Crevits besloot met zowel Unizo als Comeos te bedanken als betrouwbare partners die de regering goed geadviseerd hebben in de pandemie en blikte ook al vooruit op de toekomst van de retailhandel. “Retailzaken moeten echt inzetten op een digitaal platform, op lokaal shoppen met een bruisende handelskern waarin de horeca het shoppen ondersteunt, ook op verbaal vlak met advies en feedback van de winkelmedewerkers én op mentaal vlak want handelaars moeten veel veerkracht hebben. We hebben dat de afgelopen maanden voldoende gezien.”

Waarna het volledige gezelschap het stadscentrum introk om enkele aankopen te doen, zoals bij Trui Vanlerberghe van Standaard Boekhandel die tot haar grote tevredenheid BV Marcel Vanthilt als medewerker aan de kassa kreeg.

(PS/foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier