Ro-Chiro uit Kortrijk zet in op een EK-Dorp deze zomer

Op de foto herkennen we een aantal RO-Chiroleden en op de voorgrond een aantal leden van de leiding v.l.n.r.: Ann-Sophie (20), Lowiek (20) en Matisse (19).© TV
Op de foto herkennen we een aantal RO-Chiroleden en op de voorgrond een aantal leden van de leiding v.l.n.r.: Ann-Sophie (20), Lowiek (20) en Matisse (19).© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Sfeer in tijden als deze. Het is al bijna een utopie als we het woord nog maar in de mond durven nemen maar de Kortrijkse Ro-Chiro gaat er deze zomer 100 procent voor. Met een waar EK-dorp hopen de organisatoren opnieuw wat leven te brengen in de brouwerij. “We zijn onderhevig aan de coronamaatregelen maar kijken met een positieve blik vooruit”, klinkt het bij de bedenkers.

Een aantal jaar geleden stond België blank van de pop-up bars die het voetbal live streamden en zo de Belgen mee supporterden naar de top. Voorlopig zijn er nog maar weinig die er zich durven aan te wagen omdat alles nog vrij onduidelijk is.

“Het belooft een speciale editie te worden, voor het eerst speelt men het EK in meerdere steden, verspreidt over gans Europa én het tornooi zal onderhevig zijn aan de strenge protocollen door de coronacrisis. De openingsmatch in Rome op 11 juni, die nadert met rasse schreden”, weet Jeppe Remy, groepsleider Ro-Chiro ons te verduidelijken.

Inzet op beleving

“Verwacht geen over-the-top aankleding, maar wel een locatie die gezelligheid en beleving kan uitstralen. We vestigen heel veel aandacht aan het supportersaspect en de veiligheid van onze bezoekers”, weet Remy ons te vertellen. De volledige site wordt opgebouwd rond hun lokalen. Vanop een groot scherm zullen alle matchen te volgen zijn. “We willen een veilig en gezond evenement creëren die maximaal rekening zal houden met de lopende maatregels. We worden geen massa-event”, aldus nog de organisatie.

Door de ligging is Ro-Chiro in staat snel te schakelen bij de opleg van nieuwe regels. “We zijn in de mogelijkheid de bubbels te vergroten of te verkleinen. Extra ruimte te creëren of te voorzien van meerdere ingangen mocht dat nodig zijn.”

Samenhorigheid

Het volledige event zal gratis toegankelijk zijn. Ro-Chiro vindt dat alles draait als supporter rond samenhorigheid en gezelligheid. “Toegangsgeld vragen zou alleen maar afschrikken en we willen het volledig vrijblijvend houden”, aldus Jeppe Remy.

Het is voor Ro-Chiro momenteel ook nog schipperen tussen wal en zee. Elke week kunnen tien leden per afdeling deelnemen aan de activiteiten. “Hopelijk kunnen we snel terug uitbreiden en er opnieuw honderd procent voor gaan. We kijken alvast uit om een te gek EK-Dorp uit de grond te stampen en iedereen te verwelkomen”, besluit Remy.

Meer info op https://www.facebook.com/events/1129292457494152/ . Er is ook nog leuk nieuws want als de Belgen winnen voorziet men in een Happy Hour.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.