https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Topchef Guy Van Cauteren brengt postuum hulde aan Knokke-Heist in exclusieve reisgids van Bocuse d’Or

© (Foto GF)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De organisatoren van de Bocuse D’Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, vroegen in het coronajaar 2020 hun topchefs verspreid over alle continenten om hun lokale regio in de kijker te zetten.

De bijdragen werden gebundeld in de kleurrijke gids Destination Bocuse d’Or Winners. Ook Guy Van Cauteren, die na het uitbaten van zijn gerenommeerd 2-sterrenrestaurant ’t Laurierblad zich in Knokke-Heist kwam vestigen, deelde via deze uitgave zijn buitengewone liefde voor onze badplaats. Guy overleed helaas in december 2020 maar postuum laat hij alle lezers van dit mondiale magazine nog eens kennismaken met de gastronomische, natuurlijke, culturele en artistieke troeven van Knokke-Heist.

Topchef Guy Vercauteren brengt in de gids hulde aan Knokke-Heist, zijn paradijsje aan de Belgische Noordzeekust met tien kilometer goudgeel strand en het Zwin Natuur Park. De natuur en de rust boden Guy een inspirerende omgeving om te schrijven of te tekenen. De Zwinregio kan ook bogen op een levendig cultureel erfgoed. De topchef onthulde adressen die zijn enthousiasme voor kunst en gastronomie, twee gebieden die zo goed samengaan, spontaan deden opflakkeren. Op artistiek vlak was dit MAAK, het open huis voor kunsten en de talrijke kunstgaleries in Knokke-Heist. Culinaire favorieten waren Moeder Babelutte, de Zoete Polder, de duindoornbes-praline, de misérabele, de tomaat garnaal en een Paljasbiertje. Ook het For Freedom kreeg een speciale vermelding in het reisverslag van Guy Van Cauteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten