Tastoe op nieuwe locatie en met nieuwe deelnemers

© Luc Cassiman LC
Redactie KW

Het culinaire festival Tastoe wordt dit jaar voor het eerst niet georganiseerd in de omgeving van De Rotonde, maar verhuist naar de Koning Ridderdijk, eveneens in Westende.

Tussen De Kwinte en de Sint-Laureinsduinen wordt een tentendorp opgetrokken en nieuw dit jaar is dat er ook een belevingsterras wordt geplaatst.

Een selectie van Middelkerkse restaurants brengt er op de eigen manier signatuurgerechten in hapklare porties. Die restaurants zijn Vlass, Vecino, De Lanteirne, Sauteuse, De Lord, Kromme Elleboog, Mi Gusta, Thoeveke, Goust en Kapelle. Deze twee laatste zijn er voor de eerste maal bij op Tastoe.

De bierkaart is ruim gevuld met Middelkerkse bieren. Zo zijn er bieren te verkrijgen van Braven Apostel, Jus de Mer en De Kustbrouwerij. Ook wijnen ontbreken niet, dankzij sommeliers Kenzo Lauwereins (Zeal of Grapes), Karim Vliegen en Joke Dieryckx (Wijn aan Zee). De cocktailbar wordt verzorgd door Beachbar Muchacha.

Gratis van 11 tot 19 uur

Tastoe vindt plaats op zaterdag 4 september van 11 tot 19 uur en op zondag 5 september van 11 tot 19 uur. De toegang is gratis; enkel op zondagavond van 18 tot 24 uur is een kaart van 30 euro nodig voor de feestelijke avondopening. Hiervoor krijg je wel 15 Tastoe-jetons, een aperitief en gratis parking op de zeedijk. De kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende restaurants.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.