Organisatie Festival Dranouter pakt uit met CHALET: korteketen pop-up resto in adembenemend landschap

Redactie KW

Met pop-up CHALET gaat vzw Dranoeter – dat vooral bekend is van Festival Dranouter – voor een nieuw korteketen restaurantconcept. Met je familie-of vriendengroep boek je één van de houten CHALET-units met 180°-uitzicht op adembenemende Westhoek-locaties, waar je geniet van een heerlijke lunch-of dinerervaring. Pop-up restaurant CHALET landt dit najaar al zeker op de kleine festivalweide De Voute in Dranouter, en op wijndomein Entre Deux Monts in Westouter. Wees snel, want het aantal plaatsen voor deze exclusieve restaurantervaring is erg beperkt.

“In 2020 moest onze werking noodgedwongen out of the box denken”, vertelt Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “Culturele ontspanning lag helemaal stil. We kwamen op het idee om een volledig coronaproof restaurantervaring aan te bieden waarin we unieke locaties verbinden aan streekproducten en korte keten. We werken als vzw al langer als ambassadeur van onze regio. Focus op genieten en duurzaamheid zit ook in ons DNA.”

“We bieden onze gasten een culinaire regiobeleving in houten CHALET-units met 180° uitzicht op prachtige Westhoeklocaties. De focus ligt op streekproducten en korte keten en krijgt ondersteuning van Leader Westhoek. We kunnen ook terugvallen op de jarenlang ervaring van de collega’s van Eetcafé ’t Folk in Dranouter.”

Op enkele unieke Westhoeklocaties ontdek je dankzij pop-up restaurant CHALET de beste streekproducten- en producenten op een vernieuwende manier. De CHALET-units strijken neer op verschillende landschappelijke toplocaties in de Westhoek. De twee locaties voor dit najaar zijn alvast bekend. Op 24-25-26 september en 1-2-3 oktober gaat pop-up restaurant CHALET voor een gezellige nazomersfeer op de kleine festivalweide ‘De Voute’ van Festival Dranouter. Vanaf 15 oktober t.e.m. 7 november strijkt CHALET tijdens de weekends neer op het wijndomein van Entre Deux Monts in Westouter. In 2022 volgen dan nieuwe locaties.

Pop-up restaurant CHALET stelt per locatie telkens een verschillend driegangenmenu samen. De menu’s worden telkens opgesteld met aandacht voor de seizoenen en variatie in streekproducten.

De restaurantervaring wordt nog aantrekkelijker gemaakt door het principe van de ‘honesty bar’. In elke CHALET-unit staat een rijk gevulde frigo voor klaar met diverse lokale wijnen (i.s.m. Vintage Heuvelland), streekbieren en lokale frisdranken. Er komt geen ober langs, je bedient jezelf naar hartenlust. Gasten kunnen experimenteren en erop los proeven: elke geopende fles mag je meenemen naar huis. Voor je vertrekt wordt dan de rekening opgemaakt.

Wie wil dineren of lunchen met een panoramalandschap moet wel snel zijn. Per lunch of per diner zijn er slechts 5 units beschikbaar (1 unit voor min. 6 – max 10 personen). Het pop-up restaurant landt slechts twee weekends op festivalweide De Voute in Dranouter, en vier weekends op wijndomein Entre Deux Monts in Westouter. Meer details over de locaties en de formules kan je vinden op www.popupchalet.be waar je ook de link vindt om te reserveren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.