Nieuw horecaduo Gilles Vens en Herbert Herreman lanceert pop-upbar Formentera tijdens de Gentse Feesten

Gilles Vens enthousiasmeert via Iconic People ook heel wat jonge mensen om in de horeca aan de slag te gaan.
Wouter Vander Stricht

Samen met Herbert Herreman (KTC Isis) zeg de jonge eventondernemer Gilles Vens (21 en afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel) zijn schouders onder een pop-up in de Oude Vismijn tijdens de Gentse Feesten. “We willen de Ibiza-sfeer naar de feesten halen”, weet hij te vertellen over Formentera.

Gilles Vens is ook de man die Serre eerder dit jaar naar het Blauwhuis bracht. “We zijn zeker tevreden, een tweede editie behoort zeker tot de mogelijkheden”, zegt hij daarover. Hoewel hij pas 21 jaar is heeft Gilles al wat watertjes door zwommen. Hij heeft ondertussen zijn eigen bedrijfje Iconic Events waarmee hij zelf organisaties op zijn schouders neemt en ook Inonic People zit er aan te komen. Van daaruit wil hij horecapersoneel ter beschikking stellen.

Maar nu is hij dus voor tien dagen in Gent gestrand. Sinds anderhalve maand is hij samen met Herbert Herreman bezig om een pop-up project in de Oude Vismijn op poten te zetten. “Herbert is de man die liever achter de schermen blijft, maar hij heeft heel wat contacten. Ook bij de Oude Vismijn had hij zijn connecties. Zelf waren we bij Serre aan de praat geraakt en opperden we het idee om ooit iets samen te doen. Wel, dat is er nu sneller dan verwacht gekomen.”

Dagelijks duizend mensen over de vloer

De Oude Vismijn is sowieso een eventlocatie en van vrijdag 14 tot maandag 24 juli slaan Gilles en Herbert er dus hun tenten op. “Voor mij zijn het mijn eerste Gentse Feesten, ik ben er zelfs nog nooit op bezoek geweest. Maar dat belet niet dat we er fantastisch willen van maken. We hebben wat gebrainstormd over de naam en kwamen uiteindelijk uit op het Formentera.”

Formentera is als feesteiland het kleine zusje van Ibiza. “Het is wat die Ibiza-vibe die we willen brengen in onze pop-up. We zijn dagelijks open van 11 tot 23 uur. We kunnen er 450 mensen een plaatsje bieden en rekenen dagelijks toch wel op duizend bezoekers. Er zijn per dag ook 70.000 mensen op de baan tijdens de Gentse Feesten, daar willen we toch iets van meepikken. Wij mikken vooral op gezinnen. Het is bij ons rustig zitten en vanuit de Oude Vismijn heb je ook zicht tot aan de Graslei waar Polé Polé plaatsvindt.”

Gents draadjesvlees

Op de benedenverdieping van de Oude Vismijn is er ook Bar Riviera. “Dat is een zomerbar die er heel de zomer is. Wij houden het dus op tien dagen, waarbij we ook inzetten op lekker eten. We bieden er onder meer mosselen en biefstuk friet aan, maar ook Gents draadjesvlees en een mooie tapaskaart. Met onze OFYR-barbecue staan we ook garant voor wat showcooking.”

Om 23 uur sluiten de deuren. “Club EXO zorgt op dezelfde site voor het nachtleven, wij zullen ons concentreren op wat overdag en ‘s avonds gebeurt. Maar we hebben ook al een partnerschap met Tomorrowland. Een horde van 180 buitenlanders die intekenden op de Experience Tour combineren Tomorrowland met de Gentse Feesten en houden halt bij ons.”

Ondertussen kijkt Gilles ook al naar de toekomst. “We zijn al bezig met Serre 2024, zelf zet ik ook volop in op de uitbouw van Iconic People en met Iconic Events leggen we ons momenteel ook toe op het groots huwelijksfeest van een West-Vlaamse ondernemer en engageren we ons ook voor Ontspoord, de grote fuif in de Expohallen in Roeselare die aan een comeback toe is en waar we alles nog grootser zien. Werk genoeg dus, maar zo hebben we het graag.”

Formentera in de Oude Vismijn in Gent van vrijdag 14 juli tot en met maandag 24 juli, telkens van 11 tot 23 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier