Lekkere Vlaamse kost in Bistro Casimir

“Per verkocht gerecht schenk ik een euro aan dierenasiel De Leiestreek uit Zwevegem”, zegt Vincent Flo.
“Per verkocht gerecht schenk ik een euro aan dierenasiel De Leiestreek uit Zwevegem”, zegt Vincent Flo.
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’. Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daar bijhorende subsidie van 250 euro vielen niet in dovenmansoren. Voor veel restaurants blijkt het aanbieden van een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor Vincent Flo (49) van Bistro Casimir in de Kloosterstraat in Marke.

Vincent Flo runt Bistro Casimir al drie jaar. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn zus Catherine Flo en door Wim Quidousse. Daarvoor runden ze op dezelfde locatie zes jaar een succesvolle broodjeszaak. Vincent en zijn team begonnen meteen tijdens de eerste lockdown al afhaalmaaltijden aan te bieden. “In het begin werkte dat super goed, maar nu merken we dat de mensen dat toch wat beu worden”, aldus Vincent. “Toch doe ik verder. Om zichtbaar te blijven, maar vooral omdat ik mijn vaste klanten en buren niet in de steek wil laten.”

Vincent biedt eenvoudige, lekkere Vlaamse kost aan. “Elke week voorzie ik vier of vijf suggesties aan de democratische prijs van 12 euro. Af en toe steek ik er eens een specialleke in, zoals het valentijnsmenu van komend weekend. Per verkocht gerecht schenk ik een euro aan dierenasiel De Leiestreek uit Zwevegem. Honden hebben een speciaal plekje in ons hart.” Afhalen bij Bistro Casimir kan elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 13 uur. De kaart vind je op hun Facebookpagina. Bestellen doe je vóór 10.30 uur. Thuis hoef je je maaltijd alleen nog op te warmen.

Een volledige lijst kan je raadplegen op www.kw.be/afhaal

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.