Jordy Aper (31) neemt ‘De Vetten Os’ over

Het pand in de Hauwerstraat werd al vernieuwd en opgefrist.© Davy Coghe
Het pand in de Hauwerstraat werd al vernieuwd en opgefrist.© Davy Coghe
Piet De Ville

Het heeft een tijd geduurd, maar er is nu toch een overnemer gevonden voor De Vetten Os in de Hauwerstraat in Brugge. “Ik gooi het wel over een andere boeg”, zegt Jordy Aper. “In Foodbar The Spot zul je terecht kunnen voor ‘burgers, ribs & drinks’.”

Het bleek niet eenvoudig om een uitbater te vinden voor het horecapand in de Hauwerstraat, waar decennialang café De Vetten Os werd uitgebaat. Het traditionele volkscafé, dat destijds onder meer werd uitgebaat door bekend horecafiguur Anita Respeel, wist onder de uitbating van de gebroeders Wannes en Pieter Loosveldt de voorbije jaren een jonger publiek aan te trekken. Dit onder meer door de organisatie van, vaak knotsgekke, evenementjes.

Als de horeca weer helemaal open mag, zijn we klaar voor ons avontuur in Brugge

De vele andere activiteiten van de gebroeders, en het feit dat ze ook meer tijden wilden voor hun gezinsleven, zorgde ervoor dat ze het begin 2020 voor bekeken hielden. Dit nadat ze al eerdere pogingen deden een overnemer te vinden. De ingrijpende werkzaamheden in de buurt, voor de bouw van het beurs- en congresgebouw, én natuurlijk het coronavirus zorgden er ook wel voor dat een nieuwe uitbater vinden niet eenvoudig was. De eigenaar van het pand, een bierhandelaar uit Oost-Vlaanderen, had het wat verouderde pand wel al grondig vernieuwd en opgefrist.

Nieuw bloed

Maar nu werd dus toch een nieuwe uitbater gevonden in Jordy Aper (31), afkomstig uit Lichtervelde. Jordy heeft al wat ervaring in de horeca, onder meer door de eerdere uitbating van een zaak in Roeselare in het Harley Davidson-thema. Samen met zijn echtgenote Sharon Tyteca runt hij nu ook nog frituur Ape’Tyt in Lichtervelde. “Ik ben wel een bezige bij en nu de horeca nog altijd grotendeels stil ligt, ben ik ook in de bouw actief”, vertelt Jordy.

“Maar nu ga ik dus weer volop voor de horeca. Als die hopelijk weer volledig open mag in juni, zijn we klaar voor het avontuur in Brugge. Ik gooi het wel een andere boeg. De zaak wordt omgedoopt tot Foodbar The Spot, met als ondertitel ‘burgers, ribs & drinks’. Dat zullen ook de specialiteiten zijn. We gaan het wat inrichten in Amerikaanse stijl. Een nachtzaak wordt het niet, maar we willen toch openhouden tot 1 uur of ten laatste 2 uur, als dat weer mag. Iedereen zal er sowieso welkom zijn om in een ontspannen sfeer iets te komen eten of drinken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.