Horeca-uitbaters stimuleren vaccinatie

Burgemeester Joris Hinryckx poseert naast een van de banners.© AC
Burgemeester Joris Hinryckx poseert naast een van de banners.© AC
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In Houthulst staan twaalf banners met daarop de foto van een van de horeca uitbaters van de gemeente. “Alles begon bij de zorg, die hebben het superlastig gehad, maar waar we naartoe willen is terug naar normaal, terug op restaurant en café kunnen gaan” vertelt burgemeester Joris Hindryckx (CD&V).

“Met de gemeente besloten we daarom om een campagne op te zetten om de mensen te stimuleren om zich te laten vaccineren. Niet dat het op zich voor het ogenblik een probleem is , dat er velen zich niet laten vaccineren maar toch om eens de nadruk op het belang hiervan te leggen. We vroegen alle horeca uitbaters in onze gemeente wie hieraan wilde meewerken en op de foto wou”, vertelt de burgemeester.

Twaalf banners

“Het werden twaalf banners die over alle deelgemeenten werden verdeeld en een centrale plaats kregen. Deze campagne is er vooral om te stimuleren, maar ook om hoop te geven, hoop dat het einddoel in zicht komt.” De personen op de banners zijn bekende personen in de gemeente die maar al te graag meewerkten aan deze campagne. “ Er hangt uiteraard een prijskaartje aan deze campagne maar dat valt heel goed mee. We betaalden voor de 12 banners een som van 40 euro” besluit burgemeester Hindryckx.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.