Eerste drijvend restaurant aan de kust opent binnenkort de deuren

Katrien Baele, zaakvoerder van Immo Katrien en financierder van de zaak. © gf
Redactie KW

Ruim twee jaar nadat Vito Centomani de deuren van zijn Resto Vito in de Christinastraat in Oostende opende, breekt voor de Italiaanse chef een nieuw en belangrijk hoofdstuk aan: een drijvend restaurant in de Mercator Marina. “De Mercator wordt onze kerstboom.”

Een opvallende, drijvende blikvanger: dat is het minste dat je van de nieuwe en unieke locatie van Resto Vito kunt zeggen. Na tien maanden hard labeur komt de opening van de zaak in zicht. Met man en macht wordt momenteel nog aan de afwerking en de inrichting van het eerste drijvend restaurant aan onze kust gewerkt.

Huis op het water

Het project is het resultaat van een samenwerking van chef Vito Centomani met Katrien Baele, zaakvoerder van Immo Katrien en financierder van de zaak. “Er bestaan natuurlijk restaurants die in een boot zijn ondergebracht, maar dit hebben van nul opgebouwd”, legt Katrien uit.

“Je mag het gerust een huis op het water noemen, speciaal voor dat doel gemaakt, maar dat bleek geen vanzelfsprekende opdracht. Hier is heel veel studiewerk aan voorafgegaan. We moesten met tal van aspecten rekening houden: van stabiliteit tot de invloed van het weer.”

Unieke onderneming

“Het restaurant, dat gebouwd is op een aan de kaaien verankerd ponton, moest ook bestand zijn tegen zeewater en volledig autonoom zijn op het vlak van nutsvoorzieningen. Het gaat hier om een aanzienlijke investering, maar we geloven voor de volle honderd procent in deze unieke onderneming”, zegt Katrien nog.

“Corona heeft de planning en bepaalde toeleveringen weliswaar in de war gestuurd, maar dankzij een team uitstekende aannemers is alles zonder veel problemen verlopen.”

Mooi uitzicht

Een van de grote troeven de Resto Vito wordt zonder twijfel de locatie, het bijgaande uitzicht met grote raampartijen en natuurlijk ook het gastronomische aanbod. “Een kerstboom in de zaal plaatsen tijdens de feestdagen zal niet nodig zijn”, voegt Vito Centomani er glimlachend aan toe. “Met een verlichte Mercator hebben de gasten uitzicht op de mooiste kerstboom van de stad.”

“Wat het culinaire betreft gaan we voor een totaalbeleving, een onderdompeling in de fijne Italiaanse keuken. En dat met een van de mooiste uitzichten ooit: de Mercator Marina. Om die troef volledig uit te spelen, houden we het interieur bewust sober en beperkt.”

Kwaliteit boven kwantiteit

“Er is plaats voor maximum dertig gasten, want we kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. En we beloven de klanten wel enkele leuke verrassingen. We beginnen met proefdraaien rond halverwege november, om dan op 1 december officieel te openen. Het kan nu niet vlug genoeg gaan”, besluit Vito enthousiast. (DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier