Heel wat op stapel tijdens Week van de Smaak

Sven Ornelis presenteert in de tent een Junior Kitchen Battle. © gf
Redactie KW

Van 18 tot 28 november vindt de Week van de Smaak plaats in Vlaanderen en Brussel. Aangezien Roeselare bekend staat als dé stad van smaak en voeding pakt men in die week met enkele niet te versmaden culinaire activiteiten uit en ook de aftrap van de Rode Neuzendag staat op het programma.

Onze stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. Daarom kreeg Roeselare het kenmerk van een bijzonder innovatieve voedingsindustrie en blijft men voortdurend onderzoek doen naar gezonde voeding.

Op vrijdag 19 november trakteert Lokaalmarkt vanaf 15 uur in de Sint-Amandskerk met een veelvoud aan producten die je kunt proeven en degusteren en gaan anderstaligen op uitstap met hun taalcoach onder de noemer ‘Wuk proef je?’

Show van Regi

Op zaterdag 20 november bezoekt de Rode Neuzenkaravaan van VTM onze Rodenbachstad. Op de Grote Markt kun je vanaf 9 uur langsgaan in de Tent van de Smaak voor een ontbijt met lokale producten, zoals kaas van ‘t Groendal, zuivelproducten van ‘t Melkerijtje, fruit van hoeve ‘t Beurtegoed, Donko’s Koffie en vleeswaren van Slagerij Dries.

Julie Van den Steen, Laura Tesoro en Q-music-presentator Vincent Fierens zijn de VTM-gezichten van dienst met tussen 8 en 10 uur een wervelende show van Regi, een fietschallenge en nog veel meer.

De opbrengt van dit ontbijt gaat integraal naar het Rode Neuzen-concept. Tussen 14 en 16 uur presenteert Sven Ornelis in diezelfde tent een Junior Kitchen Battle. Dit omvat een gratis kookwedstrijd voor jong keukentalent tussen 5 en 12 jaar, eventueel begeleid door opa of oma, met daarnaast heel wat kinderanimatie en een knotsgekke fotobooth.

Picknick met smaak

Op zondag 21 november, tussen 11.30 en 13.30 uur wordt het een vrolijke boel met de ‘Picknick met Smaak’. Een goed gevulde picknickmand in een tent vol muziek en sfeer.

Met ‘Taste & See’ kun je genieten van een exclusief bedrijfsbezoek in Brouwerij Rodenbach, de REO-veiling en pastafabrikant Soubry, aangevuld met een all-in diner of lunch in de nieuwe Keuken van Roeselare op De Munt.

De cursisten van de fotografieopleiding CREO zorgen er trouwens de volledige week voor dat de vitrines van de Roeselaarse winkels een aantrekkelijke en smakelijke uitstraling krijgen.

Meer info en inschrijven voor het ontbijt en andere activiteiten op www.lekkerroeselare.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.