Quiz in je kot met jeugdhuis ‘n Westouterik

De medewerkers van Jeugdhuis ’n Westouterik organiseren nu zaterdag 19 december een ‘Quiz in je Kot’. “We zitten nu zo goed als een jaar lang in ons kot en kunnen van daaruit dan ook best een quiz spelen,” zegt Niels Elslander van het Westouterse jeugdhuis.

Niels Elslander en Robby Mylle, de organisatoren.©Eric Flamand Eric Flamand
Niels Elslander en Robby Mylle, de organisatoren.©Eric Flamand Eric Flamand

Quizzen is ook in ’n Westouterik een populaire activiteit. “Dat bewezen toch de eerste twee edities toen we in ons jeugdhuis ongeveer 100 mensen aan het nadenken zetten. Gezien de huidige coronamaatregelen schakelen we voor deze derde editie over op een huiseditie. We spelen de quiz via een online platform en bieden de quiz aan in de vorm van een uitgebreide apero.”

De organisatoren brengen daags voor de quiz of de dag zelf een box met hapjes en drank naar de ingeschrevenen en overhandigen in een brief ook de spelregels en de nodige code voor het spelen. “We hebben alles ondertussen al even uitgetest en we zijn tevreden over het resultaat. Het is technisch voor ons nog niet haalbaar om alle spelers op één scherm te laten deelnemen. Er zullen afwisselend groepjes in beeld komen. De vragen worden beantwoord met de smartphone, de vragen worden gesteld via de computer.”

Pleister op de wonde

Voor de ‘Quiz in je Kot’ schreven zich heel wat Westouternaars in, wat andermaal een bewijs is hoe sterk het dorp samenhangt. “Alle verenigingen kennen een zeer grote dynamiek en zo volgt er kruisbestuiving en geven we allen samen nieuw leven in deze coronatijden”, weet Niels Elslander. Het jeugdhuis was gezien de coronacrisis enkel in de zomermaanden open en dit is de eerste activiteit van het werkjaar. “Het wordt een pleister op de financiële wonde. Tijdens de eerste lockdown hebben we de nodige renovatiewerken uitgevoerd en daarvoor zijn natuurlijk de nodige centen nodig. Door de coronacrisis hebben we drie populaire activiteiten moeten schrappen. Er was geen schuimparty, er waren geen 36 uren en de côte à l’os hebben we niet moeten bakken.” Het gebouw van het jeugdhuis, gelegen achter het ontmoetingscentrum Utendoale, dateert van de jaren 70 van de vorige eeuw. Begin jaren 2000 kocht de vzw Loebas het gebouw. De vzw bestaat uit voormalige medewerkers van het jeugdhuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.