Permanent cyclocrossparcours in Wingene komt er na de zomer van 2022

Na de pop-up cycloparcours komt er vanaf volgend jaar een permanent cycloparcours in Wingene.© WS
Na de pop-up cycloparcours komt er vanaf volgend jaar een permanent cycloparcours in Wingene.© WS
Redactie KW

De gemeente Wingene maakt plannen om een permanent cyclocrossparcours aan te leggen. Dit parcours komt er vermoedelijk na de zomer van volgend jaar. Veldrijder Michael Vanthourenhout neemt alvast het peterschap op zich.

Tijdens de voorbije krokusvakantie ging de gemeente van start met de aanleg van een pop- up cyclocrossparcours in het Kasteelpark van Zwevezele. Door het grote succes is er een tweede pop -up cyclocrossparcours aangelegd langs de Hoogweg in Wingene en dit op de site van De Schakel. Dit parcours is momenteel toegankelijk.

“De komst van beide pop- ups deed de inwoners dromen van een permanent parcours”, verduidelijkt schepen van sport Jens Danneels. “Door de recente initiatieven kregen we meermaals de vraag of er geen permanent terrein mogelijk was.”

Bufferbekken

De gemeente ging op zoek naar een perfecte locatie en kwam uit aan het toekomstige bufferbekken langs de Hoogweg. “De provincie West-Vlaanderen legt op onze gemeentelijke gronden een bufferbekken aan om de wateroverlast langs de Ringbeek aan te pakken”, weet schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove.

“De werken starten rond de zomer en zullen ongeveer een jaar duren. Er moest nog een oplossing gevonden worden voor het grondoverschot. Door de combinatie met een vast cyclocrossparcours slaan we meteen twee vliegen in een klap.” De verdere invulling van de omgeving van het bufferbeken wordt momenteel nog onderzocht.

Uitdagend parcours

Enkele pittige beklimmingen en steile afdalingen maken al zeker deel uit van het permanent parcours. “Het mag technisch uitdagend zijn”, benadrukt Jens Danneels. “Maar tegelijkertijd willen we ook dat het voldoende toegankelijk is voor jongere en minder geoefende sportievelingen. Kinderen kunnen er leren fietsen en de nodige stuurvaardigheid aan leren.”

Team Sport zal het perfecte parcours uittekenen en ze hebben oor naar enkele fervente mountainbikers uit de gemeente en naar de leden van de sportraad. De Wingense veldrijder Michael Vanthourenhout neemt alvast het peterschap op zich.

Het permanente parcours kan open na de aanleg van het bufferbekken en dit vermoedelijk na de zomer van 2022. Intussen kan men tijdens de paasvakantie het pop- up cyclocrossparcours langs De Hoogweg gebruiken. Dit parcours is toegankelijk van vrijdag 2 april tot en met woensdag 21 april. (NS)

Meer info: www.wingene.be/parcours-de-schakel .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.