PB Duinpanne zorgt voor superveilig terras

Centrumleider Emanuel Demey en administratief medewerkster Maud Ullus.© MVO
Centrumleider Emanuel Demey en administratief medewerkster Maud Ullus.© MVO
Redactie KW

Het terras van PB Duinpanne is een buitenbeentje met heel wat extra troeven. Centrumleider Emanuel Demey evalueerde de coronaperiode van vorige zomer en stuurt de veiligheids- en hygiënemaatregelen bij zodat bezoekers deze zomer zorgeloos kunnen ontspannen op het unieke terras in een bijzonder stukje natuur.

“Ons terras is de mooiste locatie die je kunt dromen”, is de stellige overtuiging van Emanuel Demey. “De mensen komen ook naar hier voor een totaalbeleving. Ze ronden graag een bezoek aan onze expo of een natuurwandeling af met een ontspanningsmoment op ons terras en proeven dan onze streekproducten zoals ons eigen bier Duneleute en een lokaal hoeve-ijsje. We hebben gemerkt dat onze activiteiten zowat de helft minder bezoekers aantrekken wanneer er geen terras is.”

Niet ontevreden

“Toch zijn we niet ontevreden met de resultaten van het afgelopen coronajaar, alle beperkingen in acht genomen. Door de lange sluitingsperiode hebben we in 2020 niet ons streefdoel gehaald van 100.000 bezoekers, maar toch waren de cijfers goed. De omzet op het terras zal nu ook niet het ‘normale’ rendement opleveren. We verliezen capaciteit, zelfs nog meer dan vorige zomer. Toen konden we zo’n 100 terraszitjes voorzien, nu zijn er dat een 80-tal, omdat de tafels nu 2,5 meter van elkaar moeten staan. We hadden gehoopt om nog deze zomer de geplande terrasuitbreiding van bijna 80 vierkante meter te kunnen realiseren, maar dat zal helaas ‘winterwerk’ worden. Om het superveilig te houden zullen we de tafels vastmaken aan het terras, zodat de mensen ze niet spontaan bij elkaar kunnen schuiven. We voorzien wel een drietal banken voor grotere gezinsbubbels.”

“De eerste dag zal ik alles persoonlijk van nabij opvolgen, zodat we indien nodig snel kunnen bijsturen. We willen geen toestanden meer meemaken zoals tijdens de paasvakantie. Toen was de horeca gesloten, en ook op ons terras stonden geen tafels. Maar bezoekers lagen gewoon languit op de plankenvloer naast elkaar, terwijl hun kinderen zich uitleefden in de speeltuin. Het leek wel een beachbar, en dat kunnen we natuurlijk niet tolereren”, vervolgt Emanuel.

Aan tafel

“In ‘normale tijden’ schuiven mensen aan voor een drankje of hapje aan de bar, maar dat kan nu niet, want we willen geen wachtrijen creëren. Ons personeel zal iedereen aan tafel bedienen, maar dat betekent ook dat we meer mensen moeten inzetten. Toch zullen we de prijzen niet verhogen. De ‘takeawaybar’ van de krokusvakantie schaffen we af, hoewel die succes had. Vorig jaar hebben we vastgesteld dat er veel nieuwe bezoekers PB Duinpanne hebben bezocht, zelfs Pannenaren. Daarvan verwachten we dat er heel wat zullen terugkeren, want we organiseren deze zomervakantie maar liefst 108 activiteiten op 62 dagen. Zo organiseren we op 15 mei de ‘Dag van de Noordzee’, met gratis expobezoek en buitenworkshops.” (MVO)

Info www.west-vlaanderen.be/domeinen/duinpanne – Olmendreef 2, 8660 De Panne