Paradise Kortrijk klokt af op 250.000 bezoeken

Het interactieve kunstenparcours toonde werken van 32 nationale en internationale topkunstenaars. © Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zopas viel het doek over Paradise Kortrijk 2021. Het interactieve kunstenparcours toonde 4 maanden lang 44 werken en installaties van 32 nationale en internationale topkunstenaars op 22 binnen- en buitenlocaties.

“Deze editie, die de utopische droom van het paradijs centraal stelde, overtreft alle verwachtingen en is op meerdere vlakken een groot succes te noemen. Het was geen evidente stap maar we hebben de sprong gewaagd met de curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck.”

“Na onder meer de festivals en Track & Trace, de wereld van George Washington en Dansstorm is dit opnieuw een schot in de roos”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “We mogen samen met Mechelen en Oostende onze voet zetten naast de grote steden zoals Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen. Een aantrekkelijke stad worden en blijven is investeren in cultuur.”

“We zullen in de toekomst zeker verder doen met 500 euro per capita.” Ook de curatoren zijn tevreden. “Deze kunst heeft Kortrijk opnieuw in beweging gebracht. Elk moment was er iets te zien en te beleven”; aldus curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck. (Peter Van Herzeele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.