Oudenburgse Lenteloop gaat noodgedwongen alternatieve toer op

© LIN
© LIN
Redactie KW

Door de huidige coronamaatregelen mogen nog geen evenementen worden georganiseerd. De traditionele Lenteloop wordt daarom al voor het tweede jaar op rij afgelast.

“Onze sportraad heeft een alternatief bedacht. Wandelaars en lopers kunnen een uitgestippeld parcours van 6 of 10 kilometer ontdekken en de prachtige natuur beleven”, meldt schepen van Sport Tahira Malik.

Van vrijdag 19 maart tot en met zondag 4 april biedt de Sportraad van Oudenburg een bewegwijzerd parcours aan met start en aankomst aan Elzenbroek, het park tussen de nieuwe Bellerochelaan en het recyclagepark, aan de overkant van sporthal Ter Beke. Deelnemers kunnen kiezen tussen een loop- of wandelparcours van 6 of 10 km. De deelname voor deze alternatieve Lenteloop is gratis. Verzekering is niet inbegrepen, lopen of wandelen is dus op eigen risico.

“Zowel lopers als wandelaars kunnen, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen, genieten van het mooi stukje groen op domein De Kluiten dat voor de gelegenheid wordt opengesteld. Dit privédomein is niet toegankelijk tussen 19.30 en 8 uur”, zegt de Sportschepen nog.

“Onder de deelnemers verloten we tien waardebonnen van plaatselijke handelaars voor een waarde van 25 euro. Wens je een van deze prijzen te winnen? Stuur dan voor 7 april een selfie van het podium dat opgesteld staat aan de aankomst, samen met een foto van je sportapplicatie, waarbij je bewijst dat je het parcours gelopen of gewandeld hebt, naar sportdienst@oudenburg.be . Vergeet je naam en woonplaats niet”, legt schepen Tahira Malik uit.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.