Organisatie Kinderfoor dient alsnog kinderen teleur te stellen

© (Foto BRU)
Redactie KW

Er komt op zondag 19 september dan toch geen nieuwe editie van de Kinderfoor in Kuurne. Dat besliste de organisatie deze week.

De bereidheid van de 15- tot 18-jarige vrijwilligers die zouden deelnemen om alles in goede banen te leiden is te laag en het financiële risico verbonden aan de afgelasting op het laatste moment van het evenement is te groot volgens de organisatie.

“We vinden het heel spijtig dat we door onze beslissing heel wat kinderen moeten teleur stellen, maar we kunnen niet anders”, vertelt voorzitter Jan Declercq. “Liever zo, dan het risico aangaan dat ons naar de afgrond zou leiden. Gezien we met beperkte middelen en de hulp van zo’n 100-tal jeugdige vrijwilligers toch een topevenement voor kinderen op poten weten te zetten, willen we dit nog zovele edities kunnen overdoen. Vandaar ons besluit.”

Vooral gezien hun jeugdige vrijwilligers tot de risicogroep behoren zette de organisatie aan het denken. Ondanks de vele uren voorbereiding om opnieuw voor een topevenement te zorgen, maakt de organisatie zich sterk dat hun werk niet volledig verloren is, gezien wat al bedacht en uitgeprobeerd werd ook opnieuw kan gebruikt worden voor een volgende editie, die er hopelijk volgend jaar wel mag komen. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier