Orde van de Ezel fleurt paasweekend op met Koning Ezelwandeling

Regerend Koning Ezel David Claeys.© foto BRU
Regerend Koning Ezel David Claeys.© foto BRU
Redactie KW

De Orde van de Ezel pakt dit weekend opnieuw uit met een Koning Ezelwandeling. In tegenstelling tot voorgaande edities die telkens plaats vonden op paasmaandag, wordt dit keer de wandeling gespreid over drie dagen, om deze zo coronaveilig te laten plaatsvinden.

“De Koning Ezelwandeling is dit jaar 6,5 kilometer lang en start aan de Sint-Pieterskerk”, legt regerend Koning Ezel David Claeys uit. “De wandeling neemt je mee naar de mooiste plaatsjes van Kuurne en is ook toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. In de wandeling zit eveneens een link verweven naar mijn koningschap”, eindigt Sire David II.

Een opgemerkte passage is alvast langsheen de oude eikenboom die Gilbert Defoort onlangs neerpootte in zijn voortuin. Wie bladeren verwacht aan de boom, is er helaas aan voor de moeite. Gilbert hing doodleuk een partij vogelkastjes in de oude eik, die moest verdwijnen op zijn oorspronkelijk plaats waar hij 35 jaar stond, wegens werkzaamheden.

Wie kan raden hoeveel nestkastjes er in de boom hangen, maakt tevens ook kans op een fles lekkere champagne. Daarnaast zijn er ook nog wandelingen in Kuurne ingericht door het Davidsfonds en de KWB die eveneens starten aan de Sint Pieterskerk. Wie dus wil wandelen zit dit paasweekend goed in Kuurne.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.