Oostends Stripweekend in OC De Blomme

De organisatoren van het Oostends stripweekend: Geert Ollieuz, Bart Beernaerts, Redgy Stubbe en Willy Ceulemans, samen met Nelly Van Eenoo, leerlinge van de Oostende Kunstacademie, die ‘De Gouden Wullok’ creëerde. © Foto FRO
Redactie KW

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei kun je in OC De Blomme terecht voor de derde editie van het stripweekend van ‘De lustige Kapoentjes’.

Tijdens de tweedaagse tentoonstelling ‘Oostende in beeldverhalen’ komen er heel wat gasten langs. Op zaterdag signeren Kamagurka en Herr Seele, Marc Verhaegen (Suske & Wiske), Wim Swerts (Samson & Gert, Vertongen & Co, Kabouter Plop, W817) en Alain Poncelet hun albums. Er zijn ook heuse collector items te koop.

De Nederlander Ralph Dikmans presenteert in première zijn nieuwste album ‘Badgasten’ en Catharina Kochuyt, levenspartner van wijlen Marc Sleen, komt er samen met Roland Desnerck de Oostendse versie van het Nero-album ‘Het Zeespook’ signeren. Uiteraard is er heel wat randanimatie.

Zo wordt ook ‘De Gouden Wullok’ een nieuw initiatief van ‘De Lustige Kapoentjes’, overhandigd aan een jong tekentalent.

Op zondag kun je in OC De Blomme terecht voor een stripbeurs, met tientallen standhouders uit binnen- en buitenland. Ook dan zijn er signeersessies met Conz (Jommeke) en Geinz (De Rosse Ridder).

De culinaire stripliefhebbers kunnen tijdens het stripfestival ook proeven van het exclusieve Nero-bier met Brusselse Nero-wafels.

Extra strip

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Marc Sleen geboren werd. Nero, zijn belangrijkste creatie, viert zijn 75ste verjaardag. Het hele jaar door verschijnen speciale albums en lanceren diverse organisaties uiteenlopende herdenkingen in de vorm van expo’s en evenementen.

Zo is er ook een lokaal initiatief. Het Nero-verhaal ‘Het Zeespook’ speelt zich af in Oostende. Auteur Roland Desnerck, de man van ‘Het Oostends Woordenboek’, heeft er een Oostendse dialectversie van gemaakt, ‘De Roesjoart’, met een nieuwe cover van tekenaar Dirk Stallaert. Het album wordt voorgesteld tijdens een receptie op ‘Oostende Voor Anker 2022’. De opbrengst gaat naar de vzw Restart, voor de restauratie van de reddingsboot Watson III. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier