https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostende vervat in Monopolydoos

Initiatiefnemer Pieter De Wulf wist spelenderwijs Oostende in een spellendoos te verpakken.© Marc Loy
Initiatiefnemer Pieter De Wulf wist spelenderwijs Oostende in een spellendoos te verpakken.© Marc Loy
Redactie KW

Voortaan kan je als bewoner of toerist Oostende spelenderwijs verkennen met Monopoly. Pieter De Wulf gaf de aanzet om het originele spelconcept een Oostends jasje aan te meten.

Vanuit je luie stoel flaneer je over het Wapenplein en door het Leopoldpark, kom je in Mu.ZEE, en langs de Mercator, wandel je op de Zeedijk en circuleer je zonder veel inspanning van de Oosteroever tot in Raversijde. En misschien word je er ook niet armer van, hoewel een nachtje cel ook tot de mogelijkheden behoort… Met de dobbelstenen baan je je een weg doorheen Monopoly Oostende.

Het gaat om een officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro. Het spelconcept blijft origineel maar het jasje kleurt Oostends. Ook de kaartjes ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ kregen een lokale insteek mee. Met wat geluk mag je ‘verder naar af’ en word je misschien slapend rijk omdat KV Oostende won… En als je de Rock Strangers even opnieuw in de verf wil zetten groeit je fortuin ook!

Ensor

“De productie van het spel in de Ierse fabriek van het Vlaamse bedrijf Carta Mundi heeft wat langer aangesleept dan verwacht wegens corona en de stremmende economische toestand en ook de schaarste aan karton voor de spelborden en dozen”, zegt initiatiefnemer Pieter De Wulf van Groep 24.

“Maar vanaf vandaag kan het spel aangekocht worden in diverse boekhandels, supermarkten, warenhuizen enz. Van de 5.000 spellen zijn er ondertussen bij voorintekening al 4.000 de deur uit”, aldus De Wulf. Een speldoos kost 50 euro en er is ook een luxe-uitgave als verzamelobject rond de figuur van James Ensor. Hierbij zijn de pionnen op zijn schilderijen geïnspireerd. (ML)

Info: www.monopolyoostende.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.