Oostende heeft eigen Multimovepad

Het multimove pad werd op zondagmorgen in gebruik genomen door een groep enthousiaste mensen. Jong en minder jong, in aanwezigheid van mascotte ‘Movy’, schepen Jeugd Bart Plasschaert (voorste rij met blauwe jas) en schepen van Mens en Milieu Silke Beirens (achterste rij uiterst links). © Fons Roets
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Stad Oostende hoopt zijn jonge en minder jonge inwoners tot meer bewegen over te halen en investeerde 50.000 euro om, naast de fit-o-meter, het joggingparcours en het crossparcours, een eigen Multimovepad te realiseren op Sportpark De Schorre.

De zon was ook al van de partij, toen op zondagvoormiddag, het nieuwe pad in gebruik werd genomen en meteen ingespeeld werd door een tiental enthousiaste kinderen.

Mulitmove is een beweegconcept om kinderen de twaalf fundamentele bewegingsvaardigheden bij te brengen. De Multimovepaden met natuurlijke hindernissen en houten speelconstructies moeten hen daarbij helpen.

Creativiteit van onze Stadsdiensten

Ter hoogte van kinderboerderij ‘De Lange Schuur’ start het bewegwijzerde traject van 2,5 km en geeft de jonge sportievelingen-in-spe via een aaneenschakeling van 25 speeltoestellen, de ideale mix van bewegen, ravotten en natuur beleven.

De Stadsdiensten legden de nodige creativiteit aan de dag om, naast de aangekochte nieuwe speeltoestellen, ook een aantal uitdagende hindernissen te voorzien, zodat de beoogde bewegingsvaardigheden aan bod komen.

Op initiatief van het Stadsbestuur, in samenwerking met Sport Vlaanderen en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, kwam het multimove pad tot stand. FARYS/TMVW is exploitant van het sportpark en zorgde voor de financiering.

Open paden naar meer bewegen

“Veel kinderen sluiten niet aan bij de gekende sportverenigingen, maar via het multimove pad verlaagt de drempel voor iedereen om te sporten en tegelijkertijd van de natuur te genieten.

Hun basismotoriek wordt op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier gestimuleerd, waardoor ze ook op latere leeftijd gemakkelijker actief kunnen blijven.

Gezinnen en scholen kunnen het multimove pad gratis ontdekken en het sportpark De Schorre in zijn natuurlijke omgeving op een intensieve manier verkennen. Zo krijgt Oostende er nog een trekpleister bij, waar vrijetijdsbeleving en natuurbeleving hand in hand gaan”, leggen Schepen voor Vrije Tijd Bart Plasschaert en Schepen voor Mens en Milieu Silke Beirens uit. Schepen voor Openbaar Domein Björn Anseeuw was verontschuldigd bij de officiële opening van het sportieve belevingspad.

Meer info op www.oostende.be/multimovepad (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.