Ook dit jaar geen Summer@Lauwe

Het straattheaterfestival Summer@Lauwe zal ook dit jaar niet doorgaan.© CLL
Het straattheaterfestival Summer@Lauwe zal ook dit jaar niet doorgaan.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Summer@Lauwe, het straattheaterfestival dat jaarlijks het centrum van Lauwe omvormt tot een gigantisch spektakel, gaat ook in 2021 niet door. De keiharde beslissing werd zopas door het bestuur genomen. Het is voor de tweede keer op rij dat de stekker uit het befaamde festival wordt getrokken, een direct gevolg van de coronamaatregelen.

Het festival, dat zich in enkele jaren tijd kon opwerken tot een absolute referentie, bracht jaarlijks meer dan 10.000 mensen naar Lauwe. “In 2020 moesten we, met heel wat pijn in het hart, voor het eerst in onze geschiedenis het festival afgelasten”, klinkt het bij een ontredderde Steven Holvoet, voorzitter van het organiserende team.

Onzekerheid

“We keken dan ook vol verwachting uit naar 2021, waar we opnieuw leven in de brouwerij zouden brengen. Helaas worden we geconfronteerd met een situatie die zowel onduidelijk als onveilig is”, horen we. “Er wordt geen enkel perspectief geboden en tot op heden weten we niet of we in de mogelijkheid zullen zijn dergelijk evenement te organiseren.”

“Daarnaast stellen we ons ook de vraag of we op een volledig ‘coronaveilige’ manier meer dan 10.000 mensen naar het centrum van onze gemeente zullen kunnen brengen. Door de grote onzekerheid konden we niet anders dan nu reeds een streep door de editie 2021 te trekken.”

Summer@Lauwe werd meerdere malen uitgeroepen tot meest plezante straatfestival van het land en kon jaarlijks op heel wat belangstelling, zowel nationaal als internationaal, rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier