Ook dit jaar geen Parkpop en Muddy Rootsfestival

De jongste editie van Parkpop dateert intussen al van 2019.© Geert Stubbe
De jongste editie van Parkpop dateert intussen al van 2019.© Geert Stubbe
Redactie KW

Net zoals vorig jaar heeft het Parkpopcomité in samenspraak met de gemeente Oostkamp beslist het festival te annuleren. Ook het Muddy Rootsfestival werd al uitgesteld tot in 2022. Er is voor beide festivals te weinig zekerheid dat ze effectief zouden kunnen plaatsvinden.

Voor Parkpop werden nieuwe data vastgelegd in 2022: zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022. Muddy Roots prikt het laatste weekend van juni 2022. Toch werd de beslissing om Parkpop dit jaar opnieuw te annuleren niet licht genomen. De voorbije maanden werd intensief overlegd tussen de bestuursleden, de gemeente Oostkamp en andere festivals, dit met het oog op een veilige herstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, medewerkers, crew, sponsors, leveranciers en de artiesten genieten de hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam er hoop, maar tot op heden biedt deze nog niet de nodige zekerheid en garanties. Daarom werd beslist het festival dit jaar opnieuw te annuleren.

“We willen onze fans en artiesten enkel de allerbeste Parkpopervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren. De beslissing was hard, maar is nodig. We willen langs deze weg iedereen die het festival een warm hart toedraagt bedanken”, zegt Kevin Claeys. “Volgend jaar in augustus gaan we samen het Beukenpark weer laten knallen.”

Vaste waarde

Burgemeester Jan de Keyser: “Ook als gemeente vinden we het spijtig dat deze beslissing genomen moest worden. Parkpop is een topevenement, een vaste waarde in onze gemeente. We zijn trots en dankbaar dat zoveel vrijwilligers hun schouders daaronder willen zetten. Want het is niet niks, zo’n festival organiseren. We hebben dan ook alle begrip voor de beslissing en blijven hen steunen. We laten de moed niet zakken en kijken samen uit naar volgend jaar.”

Eerder al werd beslist dat het Muddy Rootsfestival dat normaal plaatsvindt eind juni op de terreinen van de Cowboy Up, eveneens niet te organiseren. “Juni komt te vroeg. De versoepelingen zullen niet van die aard zoden zijn dat we alles op een veilige manier georganiseerd zouden krijgen. We bereiken met Muddy Roots een heel internationaal publiek en programmeren internationale artiesten. Dit is met de geldende coronamaatregelen gewoonweg niet mogelijk”, weet Nicky Van Moerbeke. “Mits de nodige versoepelingen sluiten we een last minuteversie niet uit, maar dat is nog lang niet zeker.” (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier