Ook De Zonnegloed start een week vroeger met paasvakantie

Karel Ackaert van De Zonnegloed.© LB
Karel Ackaert van De Zonnegloed.© LB
Laurie Bailliu

Het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren is tijdens de winterperiode enkel op woensdag en in het weekend open. Nu de paasvakantie een weekje vroeger start, doet De Zonnegloed dat ook. Vanaf 31 maart is het park elke dag open voor bezoekers.

In dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren wordt er voor meer dan 400 dieren en 135 diersoorten gezorgd. Het park is een toevluchtsoord waar in- en uitheemse wilde dieren een permanent verblijf krijgen. “Omdat de paasvakantie blijkbaar verlengd wordt, zullen we uitzonderlijk volgende week ons park reeds vervroegd openstellen vanaf woensdag 31 maart. We blijven elke dag, behalve op maandagen en dinsdagen, open vanaf 31 maart. Natuurlijk zijn we ook het komende weekend open”, zegt zaakvoerder Karel Ackaert.

Online reserveren

Wie het park wil bezoeken, moet vooraf reserveren via de website . “Online kies je dag en het dagdeel wanneer je wenst te komen. De dagdelen zijn voormiddag van 9 tot 12.30 uur of namiddag van 13.30 tot 17 uur. Je wordt verwacht zowel aan te komen als te vertrekken binnen de aangegeven uren van het dagdeel. We werken met een vaste wandelroute, zodat iedereen kan genieten van een veilig en aangenaam bezoek. Sinds de heropening van de dierenparken in ons land kan het enorm druk worden de komende weken”, zegt Karel.

“We willen graag dat iedereen de kans krijgt om ons sanctuary veilig te bezoeken. Door met dagdelen te werken, kunnen we over de middag alles ontsmetten en hygiënisch proper maken voor de volgende groep bezoekers. Ook hebben we zo een beter zicht op het aantal bezoekers doorheen de dag en kunnen we iedereen met enige zekerheid een parkeerplaats aanbieden. (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.