Ontdek de Westhoek op offroad E-step

Fries Vandermarliere op de elektrische step. (foto EF)©Eric Flamand
Fries Vandermarliere op de elektrische step. (foto EF)©Eric Flamand
Redactie KW

Tegenwoordig bestaan er tal van mogelijkheden om de prachtige Westhoek te ontdekken. Dankzij Outside Adventure kan je nu ook met een offroad E-Step ‘cruisen’ door de diverse landschappen die de streek te bieden heeft. De activiteit is bovendien coronaproof en 100 procent ecologisch.

Het idee voor de E-step ontstond bij de organisatoren na een weekendje Ardennen, weet Fries Vandermarliere van Outside Adventure. “We huurden er enkele elektrische offroadsteps en waren lovend over de beleving. Het leek ons dan ook een goed idee om dit zelf aan te bieden. De offroad E-step ligt in de lijn van ons aanbod en de Westhoek heeft de ideale troeven om optimaal te kunnen genieten van de ervaring. Bovendien is het bijzonder makkelijk om deel te nemen. Net als een elektrische fiets is de step eenvoudig te besturen. Het grote verschil is dat je met de step zelf niet hoeft te trappen. Een goede conditie is hier dus niet van tel, maar op deze manier kunnen ook iets minder sportieve mensen van de avontuurlijke wegen in de streek genieten.”

Begeleiding

In deze coronaperiode herontdekten steeds meer mensen de natuur. Ook hierop probeert Outside Adventure in te spelen. “Veel van onze activiteiten spelen zich af in groep. Ons aanbod is daarom een stuk beperkter dan normaal. Een tocht met de offroad E-step daarentegen is een ideale activiteit om met een beperkt aantal personen te beleven. Naar de toekomst toe zouden we ook graag groepen ontvangen, maar daarvoor is het nog afwachten”, aldus Vandermarliere.

Bij Outside Adventure kan je de steps huren vanaf twee stuks. De enige vereiste is dat je minimum 16 jaar oud bent. Optioneel kan je een monitor bijboeken. “Met deze ervaren begeleider ontdek je de meest idyllische plekjes van de streek. Je kan natuurlijk ook zelf een route uit gaan stippelen of een van de vele Sport Vlaanderen-routes uitpikken”, legt Fries Vandermarliere uit. (LR)

Wie nu al overtuigd is, kan via deze website zijn offroad E-step boeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier