https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ondanks het zonnige weer gaat het luid in binnen- en buitenspeeltuin De Wonderlamp

Vier vriendjes (Charles, Noa, Wout en Armand) op Noa's verjaardagsfeestje - De Wonderlamp na 8 maanden terug open.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Vier vriendjes (Charles, Noa, Wout en Armand) op Noa's verjaardagsfeestje - De Wonderlamp na 8 maanden terug open.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Phebe Somers

Al vanop de parking is het hoorbaar: het heerlijke geluid van spelende kinderen. Want dat is hier al heel lang niet meer het geval, net zoals bij andere (binnen)speeltuinen. “Met drie groepen is het nu nog rustig, maar dat is goed om er weer wat in te komen. We zijn helemaal klaar voor het drukke weekend. De bezoekers hebben ons gemist, maar wij hen ook. Het is echt schitterend om hier terug leven in de brouwerij te zien”, aldus uitbater Francis Dekeyzer.

Het kleinste gezelschap van de zaal is zeker niet het stilste. Noa viert hier samen met 3 klasgenootjes zijn 9e verjaardag. “Eigenlijk is zijn verjaardag pas op 26 augustus, maar hij kon echt niet meer wachten. Toen we hoorden dat de speeltuinen terug open mochten, was de keuze heel snel gemaakt”, vertelt mama Mieke Deprey. De vier vrienden zitten samen in klas in het Immaculata in Brugge, en ze hebben hier heel lang naar uitgekeken: “Vooral de trampolines, daar zitten we het liefste op.”

“Vorig jaar hebben we Noa’s verjaardag niet kunnen vieren, alle regels waren heel streng toen”, aldus Mieke. Hoe heeft ze haar zoontje al die maanden kunnen blijven bezighouden? “Eerlijk, ik weet het niet”, lacht ze. “Ik ben zelf best creatief, dus ik heb bijvoorbeeld eens een schatkaart gemaakt van het veld achter ons huis. En binnenkort krijgt hij er een speelkameraadje bij, een broertje of zusje!”

Eindelijk nog eens buiten komen

De Wonderlamp is Aartrijke vormt vandaag niet enkel het decor voor verjaardagsfeestjes. De leefgroep ‘Het Boshuis’ van begeleidingscentrum ‘Het Anker’ uit Brugge is hier ook aanwezig. “Voor de kinderen is het echt een zwaar jaar geweest. Sommige zitten bij ons ook in het buitengewoon onderwijs, andere zijn bij ons geplaatst door de jeugdrechtbank en gaan nooit naar huis in het weekend. Als er dan niets te doen is buiten wandelen en eens naar de bib gaan, dat is echt lastig voor hen,” klinkt het bij hun begeleidsters.

Dat de 6 tot 12-jarigen verlangen tot ze opnieuw veel uitstapjes mogen doen, is meer dan duidelijk. Wanneer we hen vragen waar ze het meeste naar uitkijken, kunnen ze hun enthousiasme amper bedwingen. Het trampolinepark, tropische zwembaden en een pretpark zijn de antwoorden die het luidst klinken. Nadat ze voor de foto hebben geposeerd verspreiden ze zich al weer snel over de zaal: te veel speeltuigen, te weinig tijd, zo blijkt.

De levendige bende van ‘Het Anker’ was ook aanwezig in De Wonderlamp.©Kurt Desplenter Foto Kurt
De levendige bende van ‘Het Anker’ was ook aanwezig in De Wonderlamp.©Kurt Desplenter Foto Kurt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten