Ondanks beperkte capaciteit zijn pretparken nog niet volledig volzet

In Bellewaerde Park in Ieper zit het aantal reservaties momenteel op ongeveer 70 procent.©KURT DESPLENTER BELGA
In Bellewaerde Park in Ieper zit het aantal reservaties momenteel op ongeveer 70 procent.©KURT DESPLENTER BELGA

Een groot deel van de pretparken is nog niet volzet voor het openingsweekend van 8 mei. Ondanks de beperkte capaciteit die de parken moeten hanteren, valt de vraag naar tickets mee. Bij Plopsa wordt wel verwacht dat de parken komend weekend min of meer volzet zullen zijn.

Heel wat pretparken hadden gehoopt op een uitverkocht heropeningsweekend, maar voor de meeste parken zit dat er voorlopig niet in. Al komt de ticketverkoop wel beter op gang dan begin deze week. In Boudewijn Sea Park in Brugge doen vooral de tickets voor Hemelvaart het goed. “Die tickets gaan sneller dan de tickets voor dit weekend, wat normaal is aangezien het dan een verlengd weekend is. De heropstart komend weekend verloopt iets rustiger”, zegt woordvoerder Geertrui Quaghebeur.

In Bellewaerde Park in Ieper zit het aantal reservaties momenteel op ongeveer 70 procent. Ook in de Plopsaparken zijn nog tickets te verkrijgen, al verwacht CEO Steve Van den Kerkhof wel een min of meer vol weekend. Bobbejaanland en Walibi hebben ook nog plaatsen vrij.

Alle parken nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om een pretparkbezoek veilig te laten verlopen. Enkel de buitengedeelten van de parken zijn geopend en daar zijn verschillende maatregelen genomen om spreiding van bezoekers te garanderen. In pretparken geldt ook een mondmaskerplicht. Eetgelegenheden in de parken volgen dezelfde regels als de horeca en mogen dus geen plexiwanden plaatsen op terrassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier