Nog tot eind juni ‘goestingske’ voor een goed doel in Rollegem

We herkennen Delphine, Stéphanie en Elise Remy.©ELS DELEU
We herkennen Delphine, Stéphanie en Elise Remy.©ELS DELEU
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Nog tot eind juni kan je in de Lampestraat in Rollegem terecht voor een ‘goestingske’ tijdens een wandeling of een fietstocht. ‘t Goestingske werd een takeaway als gezinsprojectje van de familie Remy. De opbrengst gaat naar De Engelenhoeve 2.0 – Wouters Huis.

“Wij gaan vaak wandelen en zagen zo verschillende takeaways”, vertelt Stéphanie Remy (22) uit de Lampestraat in Rollegem. “Ook in onze straat zien we heel veel wandelaars. Er lopen hier ook verschillende wandelroutes. Zo wilden ook wij een hobbyprojectje opstarten voor tijdens de coronaperiode, want nu vielen verschillende hobby’s weg en hadden we hier tijd voor. De wandelaars en fietsers vinden het tof om hier een takeaway op hun route te hebben.”

Voor goed doel

“We zouden het echter vervelend vinden om de opbrengst zelf te houden en gingen op zoek naar een lokaal goed doel. We vonden De Engelenhoeve – Wouters Huis in de nabije buurt en verkopen ten voordele van dit mooie doel.” De Engelenhoeve is een miniboerderij met snoezelruimtes waar mensen en kinderen met een beperking kunnen genieten.

We proberen zo duurzaam mogelijk te werken en zorgen voor zo weinig mogelijk afval

Stéphanie werkt voor ‘t Goestingske, samen met haar twee zussen Delphine (20) en Elise (19). Ook hun ouders Philippe Remy en Isabelle Delabie helpen elk weekend mee. Elise en haar mama maakten een chalet langs de Lampestraat. Daar verkopen ze koffie en thee, en limonade die Delphine zelf maakt op basis van frambozen, groene thee en limoensap. Ze bakken zelf pannenkoeken en Luikse wafels en bieden elk weekend nog een ‘goestingske’ aan, dat is dan het gebak van de week, dat ze ook zelf bakken. Er worden ook ijsjes op hoorntjes verkocht in de basissmaken.

Zo duurzaam mogelijk

’t Goestingske is nog tot eind juni open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. “Bij regenweer zijn we niet open. We serveren aan de chalet ter hoogte van de Lampestraat 115 en zo’n 50 meter verder plaatsten we een tent met een vuilnisbak om het afval in te deponeren. Er staat ook een tafel om de glaasjes en bordjes te zetten. We proberen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en zorgen voor zo weinig mogelijk afval”, besluiten de zusjes Remy.

’t Goestingske kan je ook volgen op Facebook .

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.