Nog een laatste keer genieten van schaatspret

Na de forse winterprik van de afgelopen dagen hoopten schaatsliefhebbers om toch nog eens te kunnen schaatsen op natuurijs. Enkelingen vonden hier en daar een plaatsje waar het veilig kon, zoals naast de Bourgognevaart in Bekegem bijvoorbeeld, op een plas in een weiland.

Gisteren kon nog geschaatst worden op een stuk ondergelopen weiland naast de Bourgognevaart.© Foto Coghe
Gisteren kon nog geschaatst worden op een stuk ondergelopen weiland naast de Bourgognevaart.© Foto Coghe

Volgens Rudy Desmedt (65) uit Eernegem, al jaren een fan van natuurijs en een begenadigd schaatser, was het nu toch al een zes- à zevental jaar geleden dat hij nog eens in de vrije natuur kon genieten van zijn hobby.

“Het was niet toegelaten om te schaatsen op de voor de hand liggende plaatsen zoals de Stationsput of de kikkerpoel ernaast”, vertelt Rudy. “Het gemeentebestuur vond terecht dat het niet veilig was. Hier kon het wel, op een lange ondergelopen strook in een weiland kon ik bijna 100 meter in één rechte lijn mijn baantjes trekken.”

Schaatsen met de kinderen

Ook Tom Peene uit Westkerke trok met zijn dochterjes Ina (8) en Elli (11) daar naartoe. “Bij het begin van de vriesweek hoopte ik erop om tegen het eind van de week met mijn kinderen ergens het ijs op te kunnen”, vertelt Tom. “Ik kocht zelfs nog snel schaatsen voor de kinderen.”

“Voor ik ze op het ijs liet, checkte ik eerst dat ze dat in alle veiligheid konden doen. Ik wist al dat het hier niet al te diep is. Op het breedste stuk was het ijs 6 cm dik maar hier komen natuurlijk maar weinig mensen. Even verderop, in het smalste deel, was het ijs zelfs nog dikker. De kinderen amuseerden zich alvast rot!” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.