Nieuwe invulling voor Kermiszaterdag in Aarsele: “We mikken op kinderen en verenigingen”

Niels De Meyer, Ilona Dekeukelaere en Louis Snauwaert kijken alweer uit naar kermiszaterdag in Aarsele. © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Traditioneel zorgt de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele op kermiszaterdag voor de activiteiten in het dorp. Naast de traditionele streekbieravond gooit de vereniging het deze keer over een andere boeg. “We presenteren op 6 augustus een gloednieuw programma, met extra aandacht voor kinderen en verenigingen.”

Zaterdag 6 augustus is het kermiszaterdag in Aarsele, een dag vol activiteiten voor groot en klein. Vanaf dit jaar mag je dat ook erg letterlijk nemen, want de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia pakt uit met een echte kindernamiddag.

“Vier jaar lang organiseerden we een streekbierloop, maar we merkten op dat we toch echt heel afhankelijk waren van het weer”, licht medeorganisator Niels De Meyer toe. “Er waren twee edities waarbij het water goot en de laatste keer was het veel te warm. Telkens viel de opkomst dan ook tegen. We zijn dan gaan nadenken over een andere invulling.”

Kindernamiddag

Omdat er op kermiszaterdag weinig te doen is voor de kinderen, viel de keuze dan ook al snel op een kindernamiddag. “Zo kunnen we eveneens onze vereniging in de kijker zetten bij de jongste generaties. We werken voor de kindernamiddag samen met Fantasio uit Aarsele.”

“In de Jules van Ooststraat zullen er vanaf 14 uur verschillende springkastelen, gocarts, gekke fietsen, een ballenbad en volksspelen te vinden zijn. Er valt zeker wat boeiends te beleven voor iedereen tussen 3 en 12 jaar. Kinderen kunnen er spelen tot 17 uur. De toegang is 7 euro.”

‘De Slag om Aarsele”

Vanaf 15 uur kan je de Studentenfanfare Ghendt aan het werk horen en op het dorpsplein staat dan ook het Rock ‘n’ Roll springkasteel. “Dat telt wel negen meter diameter en heeft in het midden een onstabiel plateau. Met een stok moet je de tegenstrever van het plateau afduwen.”

Tot 17 uur is er vrije deelname, daarna start het interverenigingstornooi ‘De Slag om Aarsele’. “Daarin kunnen verenigingen het tegen elkaar opnemen in ploegen van twee personen. De drie beste teams nemen het dan tegen elkaar op in de grote finale. Omstreeks 19 uur zullen we de winnaar kennen. Inschrijven kan de dag zelf, deelname kost 10 euro.”

Streekbierterras

De vaste waarde die wel gebleven is op kermiszaterdag, is het streekbierterras aan de parochiezaal van Aarsele, dat om 14 uur van start gaat. “We bieden ongeveer 25 streekbieren aan, waarvan er een achttal nieuw zijn. Daarvoor houden we altijd eerst een proeverij, een leuke verenigingsactiviteit”, lacht Niels.

“Zo kunnen we onze lijst telkens voldoende vernieuwen. Gelukkig is onze Belgische biercultuur erg indrukwekkend. Brouwers nemen intussen soms zelf al contact met ons op om hun nieuwe biertjes voor te stellen. We zorgen dit jaar bovendien voor twee alcoholvrije bieren en een niet-alcoholische cava. We merken immers dat er steeds meer mensen van buiten Aarsele de weg vinden naar ons terras en die chauffeurs willen uiteraard ook wel eens iets anders drinken dan de traditionele cola.” Toegang tot het terras is gratis.

(Lien Depauw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.