Nieuwe beachcam aan Surfers Paradise in Knokke-Heist toont perfect beeld van strand

© MM
© MM
Redactie KW

Aan surfclub Surfers Paradise in Knokke-Heist hangt sinds kort een nieuwe beachcam die het weer aan het strand in beeld brengt.

Begin de jaren ’90 installeerde Surfers Paradise de eerste beachcam aan de Belgische kust. Om de tien minuten werd toen een beeld van het strand op de website geplaatst waardoor iedereen kon zien welk weer het aan zee was.

Nadien werd de camera gelinkt met een weerstation zodat je ook temperatuur, neerslag en vooral windrichting en -sterkte kon aflezen. Met de bouw van het nieuwe clubhuis in 1998 bood het uitkijktorentje dé ideale plaats om een perfect beeld van het strand de wereld in te sturen.

350.000 bezoekers per jaar

De beachcampagina wordt druk bezocht: de teller staat op 350.000 bezoekers per jaar, met topdagen in het hoogseizoen van 2.000 bezoekers per dag.

“Van over de hele wereld komen dan soms berichtjes binnen van mensen die de groetjes doen of opmerkingen hebben over de zee, het strand, en de surfbeelden uiteraard”, zegt Frank Vanleenhove van Surfers Paradise.

Sinds een paar jaar is er live streaming en kijken surfers of de omstandigheden ideaal zijn om te surfen. “Met de nieuwe camera kunnen we vanaf nu inzoomen op de golven en beweegt de camera ook heen en weer over het strand.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.