Negende editie van vredeszoektocht in Langemark-Poelkapelle voorgesteld

Marcel Malengier, Mieke Degryse en organisator Danny Vanacker presenteren de zoektocht.©Robert Barthier Robert Barthier
Marcel Malengier, Mieke Degryse en organisator Danny Vanacker presenteren de zoektocht.©Robert Barthier Robert Barthier
Redactie KW

Vanaf 1 mei tot en met 19 september worden in Langemark-Poelkapelle opnieuw twee zoektochten georganiseerd. Organisator Danny Van-acker stuurt al voor de negende keer de deelnemers zoekend de baan op.

“De eerste zoektocht die wordt aangeboden is een wandelzoektocht doorheen het centrum van Langemark, met een totale afstand van een drietal kilometer”, vertelt Danny. “Tijdens de wandeling moeten de deelnemers op zoek gaan naar duidelijk herkenbare foto’s. Die bevinden zich niet in de volgorde van het wandeltraject, en per foto moet een eenvoudige vraag worden opgelost. De wandeling start aan Bistro De Koornbloem en leidt de deelnemers door het centrum van Langemark, met daarbij aandacht voor zowel geschiedenis als cultuur en natuur.”

Wees op je hoede voor de valkuilen en addertjes

“Tijdens dezelfde periode is er ook een autozoektocht, die start aan het Munchenhof in Langemark. Die is circa 45 kilometer en doorkruist alle deelgemeenten en parochies van de Bakelandtgemeente, om via Merkem te eindigen in Steenstraete. Deze zoektocht staat in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Op die manier maken de deelnemers kennis met het oorlogserfgoed van deze gemeenten en parochies. Ze worden niet alleen ondergedompeld in het historische oorlogsverleden, maar krijgen ook een aantal prachtige locaties met schitterende vergezichten te zien. Wees echter op je hoede voor de diverse valkuilen en spreekwoordelijke ‘addertjes’ waarmee deze zoektocht doorspekt is”, besluit Danny.

Win een fiets

Deelnameformulieren kosten tien euro per stuk en zijn te verkrijgen bij Marcel Malengier en Mieke Degryse in de Langemarkstraat 52 in Zonnebeke, en bij Danny Vanacker in de Eeckhoutmolenstraat 5c in Langemark. Na de opheffing van de coronamaatregelen kunnen ze ook aangekocht worden in horecazaken ’t Munchenhof, Steenstraete, De Koornbloem en Sportkaffee Eleven. Iedere deelnemer die zijn antwoorden tegen uiterlijk 21 september indient bij Danny Vanacker, heeft recht op een prijs. De prijsuitreiking is op zaterdagavond 16 oktober in de sporthal Den Tap; alle aanwezige deelnemers maken tijdens de gratis tombola kans op een mooie prijs, met als hoofdprijs een fiets. (Robert Barthier)

Meer info bij Danny Vanacker, 0474 56 62 39.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier