Mmm, een glas op het terras: “Geef mij maar een frisse Omer”

Stefaan op zijn binnenkoer bij zijn hosta’s. © FODI
Redactie KW

“Je zal me weinig tot zelfs nooit aantreffen op een terras in eigen gemeente. Gewoon omdat we thuis over een gezellig terras beschikken en ik daar het liefst een frisse Omer drink”, zegt Stefaan Rommel uit de Schoolstraat in Ingelmunster.

“We hebben een tuin met terras. Ik zit echter ook graag op onze binnenkoer waar al mijn hosta’s in alle kleuren en vormen staan én waar ik ook kan genieten van de parkieten in mijn volière. Op dit terras zit ik vooral om een Omer te drinken van de Brouwerij Vander Ghinste. Waarom een Omer? Enerzijds omdat dit een heel lekker bier is, anderzijds omdat onze zoon Steven daar werkt als brouwer”, vertelt Stefaan, getrouwd met Martine Vuylsteke en vader van Steven, Delphine en Eveline.

Tuinfanaat

“Maken we een uitstap, dan genieten we van de lekkere keuken en drinken we wel eens iets op een terras, maar ik geniet nog meer van onze eigen tuin met terras. Ik ben een tuinfanaat die zorgt dat de tuin er kraaknet bij ligt. Zit ik dan hier in mijn terrasstoel, dan bewonder ik mijn werk. Binnenkort moet ik mijn eigen stekje missen, want mijn vrouw en ik gaan op reis naar de streek van de Auvergne in Frankrijk. Het is daar minder toeristisch, wel heel mooi en rustig.”

Stefaan heeft in de vakantie weinig tijd om te lezen. “Ik ben dan ook altijd bezig met een of ander karwei. Maar in een rustig moment tijdens bijvoorbeeld de reis, lees ik een boek over het kweken en verzorgen van hosta’s of over muziek en artiesten. Die kennis gebruik ik tijdens mijn presentaties bij Radio FM Gold.” (Patrick D.)