Mijn gedacht! Op stap met Boma en Markske door de Hoppestad

Aan het tentje op de Grote Markt kon je dit weekend een plannetje ophalen.©MICHAEL DEPESTELE
Aan het tentje op de Grote Markt kon je dit weekend een plannetje ophalen.©MICHAEL DEPESTELE
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De F.C. De Kampioenen-zoektocht is dit weekend van start gegaan. Nog tot 31 juli kan je het parcours met de fiets, te voet of op de vespa ontdekken. “De tv-reeks is nog altijd populair, zowel bij jong als oud”, zegt Carmen Boeraeve van de Dienst Toerisme.

De F.C. De Kampioenen-zoektocht van een 20-tal kilometer brengt je langs de mooiste plekjes, zowel in de binnenstad als daarbuiten en telt negen stopplaatsen. Je kan ook een verkorte wandellus volgen van acht kilometer met zes stopplaatsen.

Langs het parcours vind je QR-codes die je kan scannen om videofragmenten te ontdekken. Op het einde van zo’n video zit een vraag. Als je het antwoord op alle vragen hebt ingevuld, kan je je deelnameformulier bij Toerisme Poperinge inruilen voor een leuke gadget.

Veel fans

De wandeling ging zaterdag 15 mei van start. Dit weekend staat een tentje opgesteld op de Grote Markt waar je het plannetje kan ophalen. “Deze week zijn al veel mensen op bezoek gekomen bij de Dienst Toerisme om informatie over de zoektocht te vragen en aan ons standje op de Grote Markt kwamen ook geïnteresseerden langs. De F.C. De Kampioenen hebben nog veel fans en niet alleen jonge kinderen”, zegt Carmen Boeraeve, Dienst Toerisme.

De zoektocht kende op zaterdag een regenachtige start, maar niet getreurd nog tot 31 juli kan je deelnemen aan de zoektocht. “Veel mensen komen nu hun plannetje ophalen om dan later de zoektocht te organiseren. Eenmaal je het plannetje hebt, kan je wandelen of fietsen wanneer je wil.”

Het plannetje of deelnameformulier kan je ophalen bij Toerisme Poperinge. Via de stadswebsite kan je het ook downloaden. Meer informatie over de F.C. De Kampioenen-zoektocht op www.een.be/fcdkpoperinge .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier