https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Middelkerke en hinterland bruisen deze zomer van de activiteiten

“De Tour Elentrik kent dit jaar een vervolg en is zelfs uitgebreid”, zegt schepen Tom Dedecker. © LC
Paul Bruneel

In Middelkerke en Westende, maar ook in Lombardsijde en het hinterland, bruist het deze zomer van de activiteiten. De Proximus Pop-Up Arena en het Zandsculpturenfestival mogen er dan wel uitspringen, er valt nog heel wat meer te beleven.

Schepen van Toerisme Tom Dedecker: “We bieden een zomerprogramma aan voor iedereen met vooral ook veel kleinere activiteiten en evenementen, netjes verdeeld over het hele grondgebied. Alle evenementen en activiteiten opsommen zou ons te ver leiden, maar het mag en moet gezegd: deze zomer vindt iedereen zijn gading in Middelkerke.

Extra zwemzone

“Als we beginnen bij het strand is er de extra zwemzone”, zegt schepen Tom Dedecker. “Het gaat om het hondenstrand dat nu gelegen is op een nieuwe locatie aan de Louis Logierlaan en meteen ook zorgt voor een extra bewaakte zwemzone. Nog op het strand is er het sportstrand waar sportmonitoren iedere dag in de weer zijn en sportievelingen kunnen ook terecht in de sporthal De Branding.”

Wie liever kiest voor avontuur of voor de rust kan het hinterland intrekken. “Het Middelkerkse hinterland is een schatkamer vol rust en beleving. Er is een kaart te beschikking waarop een prachtig overzicht wordt geboden van alle mogelijkheden die er zijn in het hinterland, gaande van de plekjes waar je gezellig kunt picknicken tot de locaties waar je kunt proeven van een ambachtelijk ijsje. Wij beschikken ook over een waaier van wandel- en fietsroutes in de gemeente.”

Een topper de laatste jaren zijn de kajakafvaarten op maandag en donderdag, van Middelkerke naar Leffinge en nu is het ook mogelijk om, op dinsdag en vrijdag, te suppen naar de Nieuwendammekreek.

Kunstige elektriciteitskasten

“De Tour Elentrik die vorig jaar al werd geïntroduceerd kent dit jaar een vervolg en is zelfs uitgebreid. Langs het kunstige parcours kom je 17 elektriciteitskasten tegen die een kunstige aanblik hebben gekregen”, zegt de schepen nog.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar is er ook de mollenzoektocht, een fietszoektocht van zo’n 25 kilometer. Een van de jaarlijkse toppers is de reeks aperitiefconcerten die telkens op zondagmorgen plaatsvinden in de verschillende deelgemeenten.

“Hupsakee is in enkele jaren een klassieker geworden tijdens de vakantieperiodes en dit jaar is dat niet anders. Alle activiteiten met in de hoofdrol Krabbie zijn netjes gebundeld in een zomers Hupsakeeboekje, dat te verkrijgen is bij de toeristische dienst.”

850 jaar Mannekesvere

Klassiek aan Zee op 22 augustus wordt ongetwijfeld een muzikale topper en heel wat grote namen maken ook hun opwachting voor Parkies in het Normandpark.

“We hebben het dan nog niet gehad over de 850 jaar Mannekensvere op 11 juli, de Oogstfeesten van Leffinge op 15 augustus, Tdorpsfeeste in Lombardsijde op 28 augustus of de Streetmart op 28 en 29 augustus en nog zoveel meer leuke en gezellige dingen die te beleven vallen”, besluit de schepen.

Alles is mooi en overzichtelijk gebundeld in een zomereditie van Visit en wie alles online wil bekijken kan dat op de website visit.middelkerke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten