Menense dansschool Mattliss brengt wervelend dansspektakel…voor lege zaal

Twintig groepjes van maximaal tien dansers gaven telkens het beste van zichzelf.© CLL
Twintig groepjes van maximaal tien dansers gaven telkens het beste van zichzelf.© CLL
Christophe Lefebvre

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Dansschool Mattliss uit Menen afgelopen weekend een wervelend dansspektakel. In tegenstelling tot vorige edities gebeurde het dit keer in een lege zaal met enkel een cameraploeg.

De geschiedenis van het dansspektakel is er eentje dat ondertussen al 30 jaar oud is. “In 1991 werd de school opgericht en werd meteen ook de eerste dansshow georganiseerd. Zelfs in tijden van corona zijn we altijd creatief omgesprongen met het gegeven zodat we toch iets op poten konden zetten”, vertelt het bestuur.

Céline Cools, bestuurslid van de dansschool, trok dan ook met de rest van de bestuursleden volledig de digitale kaart in 2021. “Een show met bezoekers was uit den boze maar we wilden onze dansers toch iets bieden.”

Digitaal spektakel in GC De Bunder

“Onze school heeft drie afdelingen: in Menen, Sint-Eloois-Winkel en Dadizele en telt meer dan 250 leden. Tijdens een brainstormsessie kwam het concept van een digitaal spektakel aan bod en we waren meteen verkocht. Onze leden begonnen meteen, samen met hun leraars, aan het plannen van hun act.”

Zaterdag 1 mei werd verzamelen geblazen in GC De Bunder in Moorslede voor een unieke ervaring.

Documentaire en aftermovie

“20 groepjes van maximaal tien dansers gaven telkens het beste van zichzelf”, vertelt Céline Cools. “In de zaal was er van toeschouwers geen sprake maar we hadden wel een professionele filmploeg opgesteld. Ze hebben alle opvoeringen gefilmd en zullen het geheel nu monteren in een soort van documentaire en een aftermovie.”

“Op die manier kunnen onze leden hun familie en vrienden verbazen met een wervelend spektakel, volledig coronaveilig. Dit alles heeft ons een aardige stuiver gekost maar als dansschool moeten we het beste blijven geven aan alle dansers”, weet Céline Cools.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.