Meer dan 2.000 deelnemers voor DDW Classic in Desselgem

© PNW
© PNW
Redactie KW

De zestiende editie van fietsevenement DDW Classic in Desselgem is opnieuw een succes gebleken. Organistoren De Desselgemse Wielertoeristen mochten afgelopen zaterdag en zondag meer dan 2.000 deelnemers ontvangen.

Vorig jaar werd het gesmaakte fietsevenement geannuleerd door de coronamaatregelen en ook dit jaar dreigde het coronavirus even roet in het eten te strooiden. De Desselgemse Wielertoeristen verplaatsten hun Classic van april naar juni, in de hoop zo meer mensen te ontvangen. De maatregelen waren afgelopen weekend dan wel soepeler, het weer was nu eerder spelbreker. “Op zondag mochten we bijna dubbel zoveel deelnemers ontvangen als op zaterdag. Waarschijnlijk zat het iets minder goede weer van zaterdag daar voor iets tussen”, zeggen Wim Beeuwsaert en Maarten Dewaele van DDW.

Supporteren voor België

Alle deelnemers hadden keuze uit vier cyclo-routes (35, 65, 95 en 135 kilometer) en vier mountainbikeroutes (35, 34, 60 en 75 kilometer). Na de sportieve inspanning was er ruimte voor ontspanning op het gelegenheidsterras aan ontmoetingscentrum De Coorenaar, dat zondagavond nog omgebouwd werd tot een heus supportersdorp voor de EK-match tussen België en Portugal. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier