Mandelfietsers starten seizoen onder nieuwe voorzitter

Het vernieuwde bestuur staat garant voor heel veel fietsgenot bij de Mandelfietsers. We zien v.l.n.r. Patriek Vandewiele, Pieter Tibergijn, Frank Verscheure, Tonny Deceuninck, Filip Dischlovoi, Annemie Ghekiere, Johan Calleeuw en Koen Velghe. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Op zondag 5 maart start het nieuwe fietsseizoen van de Mandelfietsers uit Ingelmunster. Iets waar zowel de leden als het vernieuwde bestuur hard naar uitkijken.

Ook voor de Mandelfietsers is het einde van de corona-epidemie een heel goede zaak. Eindelijk kan er weer volop genoten worden van het wekelijkse fietsen. Tijdens de noodgedwongen kalme periode werd er ook niet stilgezeten bij de Mandelfietsers. Er werd een ingrijpende bestuursherschikking doorgevoerd.

Johan Nuytten, die tien jaar voorzitter was, ruimt plaats voor een nieuwe voorzitter, Pieter Tibergijn. Bovendien werd het huidige bestuur uitgebreid tot acht personen waaronder voor de eerste keer een vrouw, Annemie Ghekiere. Vijf nieuwe leden kwamen het bestuur versterken. Het zijn Johan Callewaert, Frank Verscheure, Koen Velghe, Annemie Ghekiere en Filip Dischlovoi.

175 leden

De vereniging is de laatste jaren gegroeid tot 175 leden waaronder 15 vrouwen. “Dit is een limiet anders wordt de groep veel te groot om de weg op te gaan”, opent Patriek Vandewiele.

Bij de koninklijke Mandelfietsers wordt er wekelijks gefietst in drie categorieën zodat de deelnemers kunnen fietsen al naargelang hun fysieke mogelijkheden. Het clublokaal blijft zoals voorheen het Hazenkapelleke bij Martin.

Speciale ritten

Bij de Mandelfietsers wordt er gefietst vanaf begin maart tot half oktober. Drie volgwagens zorgen voor de veiligheid. Het nieuwe fietsseizoen start op zondag 5 maart om 8.30 uur met een fietswijding op het Ingelmunsterse marktplein. Het seizoen eindigt met het clubfeest of de kampioenenhulde op zondag 22 oktober

Ook dit jaar wordt voorzien in een vijftal speciale ritten waaronder de rit naar Sluis en een fietsweekend in Nederland. Het absolute hoogtepunt echter is de vierde editie van Mandel Classic op 2 en 3 september. Bij de vorige editie namen 1.800 fietsers deel. Start en aankomst is het sportcentrum in de Bollewerpstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier